Az ASUS bejelentete az új ROG Ally X-et

Számos hardveres fejlesztéssel, továbbfejlesztett tárhellyel, memóriával, akkumulátorral és joystickokkal, ASUS bejelentete az új ROG Ally X-et.

ASUS ROG Ally X konzol
ASUS ROG Ally X konzol

Az ASUS ma bejelentette a ROG Ally X-et, a népszerű játékkonzoljának új modelljét. Az útközbeni játékra tervezett ROG Ally X ugyanazt az AMD Ryzen Z1 Extreme processzort tartalmazza, mint az elődje, a ROG Ally de továbbfejlesztett tárhelyet, RAM-ot és jobb akkumulátor-üzemidőt, valamint a jobb ergonómiát, hűtést és csatlakoztathatóságot biztosít a gyártó szerint. Az Armoury Crate SE 1.5-tel kombinálva, amely új, testreszabható játékkönyvtárat és egységes rendszerfrissítéseket tartalmaz, a ROG Ally X-et úgy tervezték, hogy a legjobb játékélményt nyújtsa a kategóriájában.

Több tárhely, gyorsabb RAM és hosszabb akkumulátor-üzemidő


A ROG Ally X új, 1TB-os SSD-meghajtója biztosítja, hogy a felhasználóknak kétszer annyi játéka férjen el az új modellre az elődhöz képest. Emellett a ROG Ally X egy újratervezett alaplapot használ, amely M.2 2280-as formátumú foglalattal rendelkezik, így a felhasználók a korábbinál könnyebben frissíthetik tárhelyüket nagyobb meghajtókra.

ASUS ROG Ally X konzol
Sok fontos újítást kapott.

A tárhelyfrissítéshez 24GB DDR5-7500 RAM tartozik a nagyobb rugalmasság érdekében. APU-ként az AMD Ryzen Z1 Extreme megosztja a videomemóriát a készülék rendszermemóriájával. Mivel a modern játékok több VRAM-ot használnak a nagy felbontású, élethű textúrákhoz, a 24GB rendszermemória lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több memóriát rendeljenek a rendszerhez és a GPU-hoz egyaránt, így jobb teljesítményt nyújtanak az AAA-címek következő generációjában.

A gyártó emellett az eredeti és szinte semmire sem jó  XG Mobile portot két USB-C portra cserélte a ROG Ally X-en, amelyek közül az egyik Thunderbolt-kompatibilis a harmadik féltől származó dokkolókkal és külső GPU-kkal való széles körű átjárhatóság érdekében.

A ROG Ally X 80Wh-s akkumulátort is kapott, amely az előző modell kapacitásának kétszerese, így a felhasználók hosszabb ideig játszhatnak. Az akkumulátor élettartamának jelentős javulása ellenére a ROG Ally X mindössze 70 grammal nyom többet, mint az eredeti ROG Ally, a súlyeloszlás pedig tökéletesen középre került, ahol a játékos hüvelyk- és mutatóujja fekszik, miközben megfogja a készüléket. Ezáltal könnyebbnek érződik, mint azt a 678 grammos súlya sugallná, így mindenki számára kényelmes játékot és hordozhatóságot biztosít.

Végül pedig az új akkumulátor elhelyezése érdekében a ROG Ally X új ventilátorokkal rendelkezik, amelyek 23%-kal kisebbek, de 50%-kal vékonyabb ventilátorlapátokat használnak a jobb légáramlás érdekében. A ventilátorházban lévő két új alagút felfelé és kifelé irányítja a levegőt a ROG Ally X felső szélén található további, harmadik elszívónyílás felé. Ez az új termikus megoldás 24%-kal nagyobb légmennyiséget biztosít a készülékben, így nemcsak a belső alkatrészeket, hanem az érintőképernyőt is hűti, amely akár 6°C-kal hűvösebbnek bizonyul a kényelmesebb hosszú távú használat érdekében.

Összefoglalva tehát az új készülék ezeket a fontosabb frissítéseket kapta meg:

  • Több tárhely, gyorsabb RAM, hosszabb akkumulátor-üzemidő: Az 1TB M.2 2280 SSD, 24GB LPDDR5-7500 RAM és 80Wh-s akkumulátor készen áll a legújabb játékokra
  • Frissített vezérlés és csatlakoztathatóság: A továbbfejlesztett joystickok és ergonómia pontosabb vezérlést tesznek lehetővé, míg a két USB-C port növeli a rugalmasságot.
  • Továbbfejlesztett hűtés: Az új ventilátorok akár 24%-kal több levegőt juttatnak egy harmadik szellőzőnyíláson keresztül, miközben a panel érintésre akár 6°C-kal hűvösebb marad.

Reméljük, mi is mihamarabb kipróbálhatjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?