Elon Musk naponta legyártana egyet a világ legerősebb rakétájából

Elon Musk szerint a SpaceX gyártóüzemének fejlesztései idővel lehetővé teszik, hogy dráma módon felpörgessék a gyártást. 

A SpaceX Starship, a világ legerősebb rakétája június 6-án sikeresen teljesítette negyedik tesztjét, amely során a Mars utazásra is szánt rakéta elérte a világűrt, majd sikeresen visszatért a Földre. Ez volt az első olyan alkalom, hogy a rakétarendszernek egy teszt során sikerült biztonságosan visszatérnie.


A SpaceX most a gyártás felgyorsítását tervezi, ennek érdekében pedig elsődleges feladatának tekinti a jelenleg is épülő Starfactory korszerűsítését, amely egy Dél-Texasban található gyártóüzem lesz, ahol a rakétarendszer újrafelhasználható szakaszait gyártják majd. A SpaceX végső célja, hogy naponta egy Starship legördüljön a gyártósorról.

Erre Elon Musk nagyszabású tervei miatt van szükség, a világ egyik leggazdagabb üzletembere ugyanis azt tervezi, hogy a Starshippel visz embereket előbb a Holdra, később pedig a Marsra is. A techvállalkozó úgy véli, hogy az emberiségnek több bolygós fajjá kell válnia, máskülönben halálra vagyunk ítélve, és egyébként is csak az emberi faj képes arra, hogy életet vigyen egy idegen bolygóra. Musk terve az, hogy 2050-re gyarmatosítja  a vörös bolygót, épp ezért egyfajta „modern Noé bárkájaként” tekint az űrhajóira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?