Mi az a lézer tv? És miért jó nekünk?

A lézer tv, azaz Laser TV a Hisense fegyvere, amivel leigázná a piacot. De jó ez? Megéri ilyet venni?

Lézer TV
Íme a Lézer TV

Ha valaki nagy tévé vásárlásán töri a fejét, akkor biztosan belefutott már a lézer tv, vagy pontosabban Laser TV készülékbe. Ez a Hisense egyedi, exkluzív megoldása, és első pillantásra tényleg úgy fest, mint egy televízió. Azonban nem az. A név ellenére ez a valóságban egy ultararövid vetítési távolságú lézerprojektor és egy speciális vászon kombója.

Laser TV
Ez egy projektor!
Tehát mondom még egyszer: a lézer tv valójában egy projektor, egy vászonnal.

A koncepciót több, mint tíz éve kezdték fejleszteni, és akkor még volt is értelme, hiszen emberi áron tudtak nagy méretű, akár 100 hüvelykes képet összehozni. Azonban ma már a televíziók is utolérték ezt a képméretet. Raádásul a képátló itt kötött, nem lehet variálni vele, ellentétben a hagyományos projektorokkal.


Megéri a lézer tv?

A lézer tv zsákutca. A keretbe épített, nem összehajtható vászon miatt ugyanannyi, de inkább több helyet foglal, mint egy hagyományos tv, hiszen a projektor maga nagy. Egy felső kategóriás OLED, Neo QLED vagy QLED tv pedig sokkal-sokkal jobb képet produkál. Egyszerűen szebb a kontrasztja, mélyebb a feketéje, a színek pedig ragyogóbbak. Ráadásul a hagyományos televíziók világos, akár napsütötte szobában is használhatóak, ami a lézer tv készülékekről nem mondható el, hiszen azok képe szinte láthatatlanul fakóvá válik kevéssé ideális körülmények között.

laser tv hisense
Hisense lézer tv

Ár

Egy 100 hüvelykes lézer tv jelenleg minimum egymillió forintba kerül, szóval olcsónak nem neveznénk. Egy ugyanekkora Hisense tv pedig 1,2 milliót kóstál. Az egyszerűen jobban megéri.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?