Az okostelefonok egyik legsérülékenyebb része a kijelző, amit az egyszeri felhasználó különböző módszerekkel igyekszik óvni. A képernyő parát hivatott enyhíteni a Samsung Display újdonsága.

Könnyű, hajlékony és bírja a gyűrődést

Rugalmas OLED panelt készített a Samsung, amely alapos tesztelést követően meg is kapta az Underwriters Laboratories tanúsítványát. A megerősített panel rendkívül könnyű, jellemzők tekintetében az üveget idézi, azonban annál lényegesen jobban bírja a strapát. Az újdonság károsodás nélkül úszta meg közel két méteres magasságból az ejtéseket, s jól tolerálta az extrém hideget és a nagy forróságot.

A „titok” nyitja, egy törhetetlen panelre húzott plasztikréteg, amely könnyedén elviseli a mostoha bánásmódot, ezért az okostelefonok mellett, egyéb elektronikus eszközök védelmére is használhatónak tűnik. A panel teszteredményei kiválóak, de a szkeptikusok szerint még korai lenne pezsgőt bontani, mert a műanyag karcállósága töredéke az üvegnek, ezért ezzel kapcsolatban akadnak még kérdések.

A rugalmas, hajlítható kijelző munka közben először a Galaxy X (újabban Wing) kódnéven futó, összehajtható telefonon nézhető meg, erre azonban jövő év elejéig biztosan várni kell.