A TCL az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalat, amely egyszerre több márkát is kézben tart. A kínai-amerikai gyártó összetett stratégia alapján az európai piacon is szeretné megvetni a lábát, ezt pedig egy közelmúltban összerakott LCD tévével igyekszik megalapozni.

Van képük hozzá

A TCL DC760 alapvetően klasszikus küllemű készülék, amit néhány igazán ötletes megoldással igyekeztek izgalmassá tenni. Az egészen vékony panelt fent és oldalt fémcsíkok szegélyezik, míg alulra egy JBL gyártmányú hangprojektor került, amitől az egész konstrukció úgy fest, mintha egy kihúzható vetítővászon lenne. A berendezés, egy csillag alakú talpon egyensúlyoz; a láb leválasztható, így a tévé igény szerint falon is elhelyezhető.

A készülék 55 hüvelykes EDGE LED háttérvilágítást használó LCD panelt dolgoztat, ami 4K felbontású, nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítésére is képes. A képalkotásért MediaTek MT5891 SoC és Mali T860 grafikus vezérlő felelnek, a 2 GB rendszermemória az Android TV platform stabil futtatásához elég, de az összetettebb alkalmazások, játékok kezelése már problémákat okozhat. Ez azért sem szerencsés, mert Google rendszere kifejezetten sokrétű, több ezer alkalmazás található a kínálatban, amelyek egy része kiaknázatlan marad. A vállalat nagy figyelmet fordított a különböző tartalomszolgáltatók támogatására, így minden családtag megtalálhatja az érdekélődési körének megfelelő szolgáltatást.

Szépen szól a hatlövetű

A gyártó egyik nagy dobása, hogy JBL által fejlesztett és gyártott hangkeltőt pakolt a készülékbe. Ezzel egyfelől racionalizálta a fejlesztési költségeket, másfelől az ismert és kedvelt márka használata, vonzóbbá teheti a berendezést. A JBL megoldása amellett, hogy tetszetős szépen is szól, vannak előre beállított hangszínek, amiket a különböző műfajokhoz igazítottak. A panel hátoldalán HDMI 2.0a (3), Ethernet, kompozit, RCA, optikai digitális és USB 3.0 konnektorok találhatók, de fejhallgató számára is biztosítottak csatlakozót.

A TCL DC760 LCD tévé jelenleg 1000 eurós ár környékén szerezhető be, amivel életképes alternatívának számít a hasonló felépítésű modellek között.