Már megnézhető a Chrome vadonatúj ruhája

Bár a Chrome böngésző átszabott külsővel, hivatalosan csak szeptemberben debütál, néhány mozdulattal már most előcsalható az új változat.


Szebb és gyorsabb is lesz

A Google a közelmúltban jelentette be, hogy minden terméküket virtuális botox kezelésnek vetik alá. A Gmail levelezőprogram asztali verziója nemrég kapott új ruhát és hamarosan a mobil változat is megújul, de a hírek szerint a termékcsalád (pl. Drive) többi része sem marad érintetlen.

Ezeknél azonban előrébb való a böngésző rácfelvarrása, amely a Google Material Design szellemében készült. Ezt a stílust négy évvel ezelőtt jelentették be, többek között letisztult elrendezés, árnyékok és fény segítségével érzékeltetett mélység jellemzi az új külsőt. A friss dizájn, egyelőre csak az asztali és iOS változatban található meg, amit a következő módon lehet elővarázsolni.

Asztali verzió:

Első lépésként írjuk be címsorba a chrome://flags/#top-chrome-md sort, majd az UI Layout for the browser’s top chrome értéket állítsuk át refresh-re, végül indítsuk újra a böngészőt.

iOS verzió:

A megnyitott Chrome alkalmazás címsorába írjuk be a chrome://flags/#top-chrome-md sort, majd engedélyezzük (enabled) az UI Refresh Phase 1 értéket, s a böngésző újraindítása után, már láthatók a változások.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?