Az Android Pie korábban érkezett a vártnál

Az Android Pie a népszerű mobil-operációs rendszer kilencedik változata, amit elsőként a Pixel és PH-1 telefonok kapnak meg, majd szeptembertől a többi gyártó is ráteheti a kezét.


Egy kis kóstoló a pitéből

Az újdonság legnagyobb húzása a mesterséges intelligencia integrálása a rendszerbe, ami minden korábbi megoldásnál komolyabb szerephez jut a jövőben. A mesterséges értelem gyakorlatilag minden beépített alkalmazásban helyet kap; rendszerezi a tevékenységeket, szabályozza az energiaellátást, figyeli és elemzi a felhasználó szokásait, majd az adatok alapján javaslatokat tesz.

A fontosabb újítások közé tartozik az átszabott interfész, valamint az egy gombos vezérlés bevezetése. Utóbbi lényege, hogy a rendszer a korábban megszokott három helyett, már csupán egy multifunkciós gombot használ, aminek kezelését biztosan szokni kell majd kicsit.

A Google közleménye szerint az újdonság egyelőre hiányos, azaz még nem minden funkció éles. A hiányzó (pl. egyes kényelmi szolgáltatások, rendszer-diagnosztika, keresést optimalizáló eljárás) részeket előre láthatóan az őszi frissítéssel pótolják a fejlesztők. A Google egyébként párhuzamosan elkezdte feltölteni az új rendszer forráskódját az Android Open Source Project oldalára, így a fejlesztők elkezdhetnek dolgozni vele.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?