Az Oppo újdonságának legnagyobb erőssége a tripla hátlapi kamera, ám ezen kívül kijelzőbe rejtett ujjlenyomat-érzékelő, saját fejlesztésű gyorstöltő-technológia és dupla akkumulátor is a kínálat részét képezi.

Egy újabb izgalmas ajánlat

Az újdonság le sem tagadhatja pedigréjét, ugyanis külső jegyek tekintetében sokban hasonlít a nemrég bemutatott F9 modellre. A kijelző 6,4 hüvelykes, hatos Gorilla üveggel védett kijelzőt kapott. Az AMOLED technológiát használó panel felbontása 2340 x 1080 képpont. A kijelzőt körbefogó káva egészen vékonyra sikerült, így a képernyő hasznos felülete 91,5 százalékos.

A színpompás burkolat alatt, egy Qualcomm Snapdragon 710 lapka dolgozik, míg a grafikus feladatokat Adreno 616 GPU látja el. A rendszert 8 GB RAM szolgálja, sajnos a 128 GB méretű tárhely bővítésére nincs lehetőség. Az F9 telefonról ismerős V alakú szenzorszigetet, egy 25 megapixeles kamera foglalja el, ennél sokkal izgalmasabb a hátlapon feszítő, három szenzort dolgoztató rendszer.

A függőlegesen tájolt szigeten, egy 12 megapixeles változó rekeszértékkel bíró (f/1.5 – 2.4) szenzor, s egy 20 megapixeles másodlagos egység mellett, 3D-azonosításra is alkalmas kamera is helyet kapott. Utóbbinak a hírek szerint a kiterjesztett valóság (AR) kezelésében is szerepet szánnak. Kifejezetten érdekesnek ígérkezik a SuperVOOC technológiát támogató 3700 mAh (2 x 1850 mAh) kapacitású telep, amely tíz perc etetéssel, akár negyven százalékos szintig tölthető.

Az újdonság Android 8.1 alapokra felhúzott ColorOS 5.2 rendszert futtat, míg a készülék biztonságáért az arcfelismerés mellett a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-érzékelő felel. A készülék pontos ára és a megjelenés egyelőre nem ismert.