HDR10+ frissítést kapnak a Samsung és Panasonic tévék

A HDR10+ tanúsítvány azt hivatott igazolni, hogy a plecsnit viselő készülékek nagy dinamikatartomány megjelenítésére képesek. A szabadon felhasználható, dinamikus metaadat platformot a Samsung, Panasonic és 20th Century Fox közösen dolgozta ki.


Ha kell egy kis plusz…

Az új platform minden tartalomgyártó és -szolgáltató számára jogdíjfizetési kötelezettség nélkül elérhető, mindössze egy névleges regisztrációs díjat kell fizetni a használatért. A HDR10+ minősítéssel rendelkező eszközök, korábban nem tapasztalt vizuális pontossággal képesek megjeleníteni a tartalmakat.

Az HDR10+ technológia optimalizálja a vizuális élményt, dinamikus tónuskorrekcióval akár az egyes képkockák és jelenetek szintjén is képes finomhangolni a fényerőt, színtelítettséget és a kontrasztot.

A HDR10+ minősítést elsőként a Samsung és Panasonic UHD és QLED készülékei kapják meg, de rajtuk kívül számtalan gyártó sorakozott fel a technológia mögött. Míg a legújabb tévéket gyárilag felkészítették az új formátum kezelésére, addig a régebbi modellek firmware frissítésen keresztül kapják meg a szükséges támogatást.

Ahogy növekszik a HDR10+ támogatottsága, úgy szaporodnak az elérhető tartalmak. Az Amazon Prime streaming szolgáltatóként elsőként ismerte fel a technológiában rejlő lehetőségeket, de a hírek szerint a Warner Bros. és a 20th Century Fox is komolyan dolgozik a kompatibilis tartalmakon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?