Az Audio-Technica kiváló ár / érték arányú füleseket készít és forgalmaz, ezért nem véletlen, hogy sokan várják egy-egy új modell bejelentését. A japánok az IFA2018 rendezvényen a teljes kínálatukat megmutatják és több friss bejelentés is várható tőlük.

Mindenkinek jut valami

A csapat három éve mutatta be az ATH-MSR7 fejhallgatót, amely hamar elnyerte a felhasználók rokonszenvét. Az ATH-MSR7b az előd formáját és kialakítását örökölte, ám a gyártó szerint annál könnyebb és jobb hangminőséget kínál. A fejhallgató megújított 45 mm-es meghajtókat kapott, amelyek gyorsabb válaszidővel és alacsonyabb torzítással dolgoznak. Az új modell 1,2 méter hosszú kábelekkel érkezik, amik szabványos 3,5 mm-es, valamint 4,4 mm-es szimmetrikus csatlakozóban végződnek.

Bár a vezeték nélküli megoldások sokak szerint, még mindig képtelenek a zsinóros eszközök hangminőségét biztosítani a kötöttségek nélküli zenehallgatás, nagyon vonzó alternatíva. Az ATH-SR30BT és ATH-SR50BT fülhallgatók, a jelölésnek megfelelően Bluetooth 5.0 technológiát használnak az adatátvitelhez. A fülesek nagyon hasonlítanak egymáshoz, de a kisebbik modell szerényebb tudással rendelkezik, s elképesztő hetven órás üzemidővel kecsegtet. A nagyobbik változat ezzel szemben, csak huszonnyolc órát használható töltés nélkül, cserébe szabályozható zajcsökkentő módot is kínál, amivel kizárhatók a zavaró környezeti zajok.

Tökéletes szabadság

A japánok elkészítették első, teljesen vezeték nélküli fülhallgatójukat, ami két változatban lesz elérhető. Az eszközök Bluetooth 5.0 technológiát használnak 11-5,8 mm-es meghajtókat kaptak, amelyek rendkívül merev karbon bevonatú membránokat dolgoztatnak. Az ATH-CKR7TW és ATH-SPORT7TW kialakítása hasonló, ám utóbbi illeszkedését Freebit támaszok segítik.

A sportos változat IPX5 (cseppálló) tanúsítvánnyal rendelkezik és lehetőséget biztosít a beáramló zajok erősségének szabályozására. A zenelejátszás és a hívások kezelését, mindkét újdonság esetében az Audio Technica iOS és az Android Connect alkalmazások segítik. Az eszközök hat és három órás üzemidőt kínálnak, ami a mellékelt töltő-tárolóval hosszabbítható meg.