Full HD tévé, van még létjogosutsága? Teszt – LG 43LK5000

LG 43LK5000 LED LCD televízió Full HD felbontással, okostévé rendszer nélkül! Kellemesen alacsony áron. Vásárlási tanácsadóval!


Képminőség

Paneltechnológia: 8 bit IPS LCD, Direct LED háttérvilágítással, 60 Hz képfrissítési rátával
Felbontás: Full HD, azaz 1920 x 1080 képpont, ami elmarad a jelenlegi csúcsot képviselő 4K-től (3840 x 2160). A tévéadások a legjobb esetben is ilyen felbontásúak, és a netes videókhoz vagy játékokhoz is bőven elég lehet ez. Az előfordulhat, hogy később rengeteg lesz a 4K tartalom, és akkor azokat egy Full HD tévével már nem lehet kihasználni. Felskálázási technológia elméletileg van benne (az alacsonyabb részletességű anyagokat elméletileg képes felhúzni), de a gyakorlatban nincs semmi hatása.
Kontrasztarány: A paneltechnológia sajátossága a viszonylag alacsony valós kontrasztarány, ami jelen esetben 1100:1 érték. Ennek a mindennapi használat során sok jelentősége nincs, hiszen a tökéletes fekete megteremtése más LCD televíziónál sem működik. A kontrasztosság mindent összevetve átlagos, megfelelő. Amennyiben ez valakinek nem elég, az bekapcsolhatja a Dinamikus kontrasztjavítás funkciót, de ilyenkor egyes képrészletek eltűnésével kell számolni.
Színpontosság: Közepes. A problémásabb tartalmaknál (bőrszín, fű) előfordulhatnak kisebb anomáliák, de durva hibák nincsenek.
Mozgásmegjelenítés: Nem hibátlan. Médiaboxból érkező tv adásoknál, egyes videófájloknál megfigyelhető enyhe akadozás néha. Ezen valamennyire lehet segíteni a TruMotion nevű technológia aktiválásával, amely virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé, de tökéletesen nem képes orvosolni a hibákat.
Zajosodás: Van, szintén a rossz minőségű, alacsony bitrátájú anyagok (médiaboxon keresztül érkező SD tv műsorok, YouTube videók, letöltött fájlok stb.) esetén tapasztalható. A zajcsökkentés funkció csak kis mértékben képes csökkenteni az anomáliák mértékét.
Felhősödés: Az alkalmazott Direct LED háttérvilágítás (a LED-ek rács alakban helyezkednek el a panel mögött) előnye, hogy fény eloszlása egyenletesebb (hátránya pedig, hogy vastagabb lesz a tévé, de ez senkit se érdekel), mint a legtöbb Edge LED (a LED-ek a keretben vannak) tévénél. Ez jó! Felhősödés, foltosodás nem tapasztalható. E téren sok jóval drágább televíziót lever.
Betekintési szög: Igen jó! Csak 160-165 fok környékén, kiszorított pozícióból kezdenek fakulni a színek.
Input lag: 34,3 ms, közepes, de még bőven a tolerálható szinten belül van. Csak játéknál fontos ez az érték, de ott nagyon.
HDR: Nem támogatja a nagy dinamikatartományú (HDR) videók megjelenítését,
Tükröződés: Elenyésző mértékű, nem okoz különösebb problémát.

Hang

Hangrendszer: 2×5 wattos, rejtett hangszórókat használó integrált hangrendszer Hangminőség: Eléggé satnya: a basszusokból semmit sem hallani, dinamika nincs, sztereó hangtér átlagos nézési távolságból nem érzékelhető.
Hanghibák: Nincsenek.
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen, nagyon is!

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: Nincs
Magyarul tud: Igen
Alkalmazások száma: Nincsenek elérhető internetes alkalmazások.
Médialejátszó alkalmazás: Van, előre telepített. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat.
Távirányító: Szimpla darab. Mobillal nem váltható ki.

Dizájn

A gyártó szerint elegáns és letisztult. Valójában totálisan átlagos és jellegtelen, mindenféle, csicsapicsa díszítés nélkül. Ami nem baj egyáltalán, de az elegánstól azért távol van. A két szélen elhelyezkedő bumfordi műanyagtappancsok, enyhén ormótlan külsőt kölcsönöznek neki.

Beégésveszély: Nincs

Ár

43″ (LG 43LK500): 91 000 forint

LG 43LK5000 – Kinek ajánljuk:

– Olcsón keres tévét.
– Elsősorban a képminőség a fontos, nem a kiegészítő funkciók.
– Megbízható, jó/ár érték arányú márkás modellt óhajt.
– Nyaralóba, második tévének szuper lehet.

LG 43LK5000 – Kinek nem ajánljuk:

– 4K tévét akar.
– Okostévé rendszert szeretne.
– Internetes tartalmakat akar elérni a tévén keresztül.
– Fontos a kiemelkedő megszólalás.
– Menő, státusszimbólumot óhajt, feszíteni akar a tévéjéve.
– A modern, előremutató, korszerű dizájn kiemelt szempont.

Még több információ a termékről: LG 43LJ500V tv weboldala

 

 • Képminőség
  (3.5)
 • Hangminőség
  (3)
 • Kezelés
  (3)
 • Dizájn
  (2)
 • Ár/érték arány
  (5)
3.3

Összegzés

Az LG 43LK5000 bebizonyítja, hogy a Full HD nem egyenlő a rosszal! Ez egy tök király készülék a maga, belépő kategóriájában. A kép minősége abszolút vállalható, a hang elmegy, a kezelés korrekt. Az ár/érték aránya nagyon jó. Ha valaki olcsó televíziót keres akkor ez egy ajánlott darab.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?