A Qualcomm Snapdragon Wear 3100 tervezése során főként az okosórákra jellemző gyatra üzemidő lebeghetett a mérnökök szeme előtt, mert számos olyan fejlesztést eszközöltek, ami ezt a problémát hivatott orvosolni.

Takarékos és rugalmasan használható

A Snapdragon Wear 3100 következő generációs, kifejezetten okosórákhoz készített platform amely, egy hierarchikus rendszerarchitektúrán alapul. Ebben a felépítésben nagy teljesítményű, négymagos Cortex-A7 processzor, integrált DSP, valamint egy alacsony teljesítményű koprocesszor dolgozik össze.

Bár a gyártó maradt a kitaposott úton, azaz a közvetlen előd legjobb tulajdonságait örökítette tovább a jelentősebb feladatokat, dedikált áramkörökre bízta. A másodlagos processzor szerepe, hogy készenléti üzemmódban tehermentesítse a fő egységet, jelentősen csökkentve ezzel a felmerülő energiaigényt.

A platform új hordozható energiagazdálkodási alrendszert (PMW3100) tartalmaz, amely támogatja az alacsonyabb teljesítményt és a magasabb szintű integrációt. Az új chippel szerelt okosórák képesek lesznek csökkentett üzemmódban futni. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos töltöttségi szint alatt, kizárólag az időjelző szolgáltatás marad aktív.

Az üzemidő optimalizálása mellett a gyártó olyan rugalmasan használható platform létrehozásán fáradozott, amely korábban nem tapasztalt szolgáltatásokat biztosít. Az új készletre a partnerek máris rátehették a kezüket, sőt a Fossil Group, a Louis Vuitton és a Montblanc máris bejelentett néhány új platformon alapuló modellt.