Elvittük kirándulni a Huawei Mate 20 lite telefont, és lőttünk vele pár (száz) képet, hogy kiderüljön, hogyan teljesít a kamerája az őszi erdőben. A válogatásunkban azt mutatjuk be, hogy az egyes funkciók milyen lehetőségeket nyújtanak, illetve, hogy egyáltalán milyen az olcsó középkategóriás telefon által produkált képminőség!

Képes szépen visszaadja az élénk, ragyogó színeket, mindezt tisztán, képi hibáktól mentesen.

Ezt a cuki szalamandrát Portré (azaz bokeh) módban fotóztam. Ilyenkor a duplaobjektíves kamerarendszer a mélységélességgel is képes játszani, kiemelve a fő témát. Ami jelen esetben a hüllő vigyorgó feje. Mindezt úgy, hogy a kezünkben nem egy “komoly”, “igazi” fényképezőgép van, hanem egy Mate 20 lite.

A telefon rendelkezik beépített szűrőkkel, amik között egy érintéssel lehet válogatni. Ez itt a Valencia névre hallgató filter.

A manuális fókusz segítségével igen közeli objektumokról is készíthetünk használható fotókat, pláne, hogy a makró is meglepően jó (ahhoz képest, hogy egy egyáltalán nem csúcstelefonról van szó).

A telefon támogatja a HDR (nagy dinamikatartományú) fotók elkészítését .

A “Selymes víz” funkció több képet készít gyorsan egymás után, és azokat illeszti össze úgy, ami azt eredményezi, hogy víz egy egybefüggő vonalnak látszik.

A “Selymes víz” az esti szalonnasütésnél is jó szolgálatot tehet.

Ez is Portré mód.

A nyálkás, ködös, párás idő ellenére sem vesztek el a színek.

Egy nagy fényképezővel biztos nem sikerült volna bebújni a gombák alá. Ez a kép “vakon” teljesen automata módban készült.

Ez pedig maga a Huawei Mate 20 lite telefon.