Jobb elkerülni ezt a mobil hangszórót! – Trust Deci teszt

Kipróbáltuk az ígéretesnek tűnő Trust Deci mobil speakert. Azt vizsgáltuk, hogy hogyan szól, durrannak-e a basszusok, milyen az akksija, működik-e a Bluetooth? Azaz, hogy érdemes lehet-e megvenni.


A Trust márka és a hangcuccok

A kicsit szerencsétlen nevű Trust egy 1981-ben alapított holland márka, azaz egyike a kevés megmaradt európai szórakoztatóelektronikai vállalatnak. A cég jelenleg különféle mobilos, számítógépes és tévés kiegészítők gyártásában és értékesítésében utazik, és a termékeivel jellemzően azokat szólítja meg, akik nem akarnak vagy tudnak sokat költeni. Azaz magyarán a gagyit és a minőséget elválasztó vékony határon egyensúlyoznak folyamatosan az olcsó készülékeikkel, amelyek között van, ami jobban sikerül, és akad amelyik kevésbé. A választékukban kiemelt szerepet kapnak a különféle otthoni és mobil hangcuccok, azaz többek között az olyan könnyen hordozható, akkumulátoros, Bluetooth támogatású modellek, mint a magyarul elég hülyén hangzó Deci nevű hangszóró.

Dizájn

Esztétikum: Kicsit elnagyolt, bumfordi rajta minden, az összhatás egyáltalán nem harmonikus. A hangszórórácson található mélyedések funkciótlanok, és elég idiótán néznek ki. Vannak ma már egészen szép hordozható hangsugárzók, de ez nem tartozik közéjük.
Színválaszték: Fekete, narancssárga, kék. A fekete néz ki a legjobban, a kék pedig borzadály.
Strapabíró kialakítás: A Trust Deci IPX4 minősítésű, azaz a fröccsenő vizet kibírja, de ha víz alá nyomják azt már nem. A kisebb ütődéseknek és pornak is ellenáll, emiatt szabadtéri használatra ideális lehet.
3,5 mm audió csatlakozó: Van rajta, ezáltal olyan eszközök megszólaltatására is képes, amelyek nem támogatják a Bluetooth technológiát. Viszont a megfigyelhető, hogy néha egyszerűen nem szólal meg az eszköz, hiába van beledugva a kábel. Ilyenkor egy kikapcs-bekapcs segít, de hát ez egyszerűen elfogadhatatlanul idegesítő.

Akkumulátor

Micro USB-n keresztül tölthető, nem eltávolítható akkumulátora 17 órányi működésre elegendő energia eltárolására képes. Ez elfogadható érték, de tény, hogy jó pár olyan mobil hangszóró akad, ami ennek a többszörösére képes.

Bluetooth

Párosítás: Előfordult, hogy a kompatibilis eszközök nem ismerték fel, hiába nyomkodtuk ész nélkül a megfelelő gombot.
Stabilitás: Arra is akadt példa, hogy a kapcsolat megszakadt.
Késleltetés: Számottevő,legalább 1 másodperces, emiatt játékra alkalmatlan.
Hatótávolság: 10 méter.

Hangminőség

Teljesítmény/hangerő: 10 watt, a hangerő megfelelő, akár egy szobát, irodát is kellemesen meg lehet tölteni hanggal. Szabadtérre, piknikezésre is elég, és a villamoson is ügyesen lehet vele döngetni a slágereket, hallja majd mindenki, hogy mi a kedvencünk, hála a jó égnek.
Hangminőség: A basszusok hallhatatlanok, a dinamika észrevehetetlen, a megszólalás steril, élettelen. Zavaró hanghibák nincsenek, de a finom részletek összemosása megfigyelhető, szóval a tisztasággal akadnak problémák.
Sztereó: Nincs.

Ár

A Trust Deci 15 000 forintba kerül, ami ezért a tudásért és kinézetért túl sok pénz.

Kinek ajánjluk – Trust Deci

– Leginkább senkinek.
– Szabadtérre keres mobil BT hangszórót.
– Fontos a nagy hangerő, de a hangminőség nem annyira.
– Nem zavarja, ha újra kell indítani az eszközt vagy megszakad a vezeték nélküli kapcsolat.
– Tolerálható árú hordozható hangsugárzót keres.

Kinek nem ajánljuk – Trust Deci

– Fontos a hangminőség.
– Dizájnos, szexi mobil hangsugárzót keres.
– Idegbajt kap ha megszakad a Bluetooth kapcsolat.

A Trust Deci hivatalos weboldala 

 • Dizájn
  (2.5)
 • Hangminőség
  (3)
 • Hangerő
  (4)
 • Használat
  (2)
 • Akkumulátor
  (3)
 • Ár/érték arány
  (2.5)
2.8

Összegzés

A Trust Deci mobil hangsugárzó nem egy kellemes darab. A hangere mondjuk rendben van, de a hangminőség nem az igazi, ahogy a dizájn sem. A használat közbeni problémák miatt pedig sokszor legszívesebben a földhöz vágtuk volna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?