Tökéletes városi apróság az UJET robogó

Az UJET összecsukható robogója négy éves fejlesztés eredménye. A könnyen kezelhető, elektromos apróság tiszta, fenntartható és csendes mobilitást kínál.


Vidd magaddal bárhova

Az UJET robogó egyedülálló formája a magnézium-ötvözetből készített, speciális vázra épített kompozit burkolatból származik. A repülőgépgyártás során használat anyagok használatával könnyű, ám mégis rendkívül ellenálló szerkezetet sikerült létrehozni. Az összecsukás kis gyakorlás után, csupán néhány percet vesz igénybe, így jármű akár lakáson belül is helytakarékosan elhelyezhető.

A tizennégy hüvelykes, egyedi felfüggesztéssel rendelkező kerekekre hidraulikus tárcsafék került. A speciális keverékből készített, nano-augmentált abroncsok minden felületen jó tapadást szavatolnak. A meghajtásért 3 kW teljesítményű villanymotor felel, amely akár 4,9 lóerőt és 80 Nm nyomatékot is képes biztosítani. A robogó két változatban készül. A kisebbik akkumulátor hetven kilométeres távra elegendő energiát képes tárolni, míg a nagyobb változat ennek dupláját kínálja. A teljes akkumulátortartó kivehető, a vontatást két kerék és egy teleszkópos fogantyú segíti. Az egység független Bluetooth hangszóróként is használható.

A jármű vezérlését intelligens rendszer felügyeli, amely folyamatos kapcsolatban áll egy telefonos alkalmazással. Az alkalmazás segítségével távolról is ellenőrizhető, letiltható vagy feloldható a robogó, de megosztásra is lehetőség van. A kormányra egy nagyméretű érintőkijelző került, amely a járművön elhelyezett húsz szenzortól, valamint az előre szerelt HD kamerából származó adatok megjelenítésére képes. A robogót fejlett infotainment és navigációs rendszerrel is ellátták, amin kívül vezeték nélküli hálózati kapcsolatokat és fejhallgató kompatibilitást is kínál. A sok finomságnak persze ára is van, mert az UJET robogó alapára 8500 euró, ami a felszereltség függvényében változhat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?