A Samsung ígéretéhez híven színpadra állította Exynos 9820 típusjelzésű rendszerchipjét, amely dedikált AI maggal erősít és három CPU klasztert kezel.

Hamarosan kiderül, hogyan teljesít

Az Exynos 9820 lapka nyolc darab 64 bites magot dolgoztat, amiket három klaszterbe csoportosítottak. Az első klaszterba két nagy teljesítményű “egyéni” processzormag, a másodikba két Cortex-A75, míg a harmadikba négy darab Cortex-A55 mag került. A megoldás a gyártó szerint jelentős teljesítmény növekedést hozott, s az energiahatékonyság is javult.

A grafikus feladatokat végző Mali-G76 GPU magok szintén gyorsabbak és takarékosabbak, mint korábban. A mozgóképeket kezelő hardver a 4K / 8K állományok kódolását és dekódolását is támogatja, míg az MFC (10-bites) a színárnyalatok korábbinál szélesebb skáláját képes visszaadni. A lapka dedikált hardveres AI-gyorsítóval (NPU) rendelkezik, amely biztosítja egyes folyamatok helyben történő futtatását, így a feladatvégzés gyorsabb lehet. Az Exynos 9820 LTE Advanced Pro modemmel rendelkezik, amely 2 Gpbs letöltési sebességre képes.

A Samsung Exynox 9820 csúcslapka tömeggyártása az év végén kezdődik, első bevetése várhatóan a Galaxy S10 telefonban lehet.