Mit tud egy olcsó 4K tévé?

Nem kíméltük a Philips 43PUS6503 4K tévét! Kép- és hangminőség vizsgálat mellett megnéztük a kezelést, a dizájnt, és azt is megmondjuk, hogy érdemes-e megvásárolni.


Philips 43PUS6503

Marha olcsó 4K tévé komolyabb flanc nélkül, Egy igazi gyalog, amely tudására a gyártó nem verheti magát, de nem is ez a feladata, hanem, hogy ipari mennyiséget adajanak el belőle a viszonylag alacsony árnak köszönhetően.

Dizájn

Stílus: Ez nem az a kategória ahol a dizájnerek túl sok lehetőséget kapnak, és ez meg is látszik. A termék külseje puritán, funkcionális, egyáltalán nem figyelemfelkeltő, de nem is gagyi. Tisztes iparosmunka.
Vékony kávák: Igen.
Falra akasztható: Igen.
Ambilight: Nincs. Azaz a más Philips tévékből ismerős, hátlapra épített, fényglóriát létrehozó LED-ek innen, a Philips 43PUS6503 televízióból hiányoznak.

Képminőség

Paneltechnológia: 8 bit IPS LCD, Direct LED háttérvilágítással, 60 Hz képfrissítési rátával
Felbontás: 4K, azaz 3840×2160 képpont, ami sokkal jobb, mint a Full HD (1920×1080), de elmarad a 8K-tól. Egyre több az ilyen felbontású anyag az online streamek és játékok között is, így abszolút van értelme az ilyen nagy részletességnek. Elméletileg rendelkezik olyan technológiával, amely képes feljavítani az alacsonyabb felbontást, de ennek semmilyen látható jelét nem tapasztaltuk, magyarán nem lett jobb a kép.
Kontrasztarány: A paneltechnológia sajátossága a viszonylag alacsony valós kontrasztarány, ami jelen esetben 1050:1 érték. Ez ma már nem számít túl jó értéknek, de ha valaki a kontrasztosságot kevésnek érzékeli, akkor bekapcsolhatja a Dinamikus kontrasztjavítás funkciót, de ilyenkor egyes képrészletek eltűnésével kell számolni.
Színpontosság: Gyenge-közepes. Bizonyos típusú tartalmaknál tartalmaknál (víz, bőrszín, fű) előfordulhatnak anomáliák. A gyatra minőségű tévéadásoknál, videóknál ezek akár markánsan is jelentkezhetnek a Philips 43PUS6503 tévénél.

Mozgásmegjelenítés: Nem hibátlan. Médiaboxból érkező tv adásoknál, egyes videófájloknál megfigyelhető enyhe akadozás néha, illetve az is, hogy az objektumok körül megjelenik vibráló auraféleség.
Zajosodás: Van, szintén a rossz minőségű, alacsony bitrátájú anyagok (médiaboxon keresztül érkező SD tv műsorok, YouTube videók, letöltött fájlok stb.) esetén tapasztalható. A zajcsökkentés funkció csak kis mértékben képes csökkenteni az anomáliák mértékét, és ráadásul cserébe összemossa a képrészleteket.
Felhősödés: Az alkalmazott Direct LED háttérvilágítás (a LED-ek rács alakban helyezkednek el a panel mögött) előnye, hogy fény eloszlása egyenletesebb (hátránya pedig, hogy vastagabb lesz a tévé, de ez senkit se érdekel), mint a legtöbb Edge LED (a LED-ek a keretben vannak) tévénél. Ez jó! Felhősödés, foltosodás nem tapasztalható. E téren sok jóval drágább televíziót lever.
Betekintési szög: Problémás! 140-150 fokos szögből már észrevehetően kezdenek fakulni a színek, ami főleg a sötét árnyalatoknál, és pláne a feketénél okoz problémát. Ez már gondot jelenthet akkor, ha többen ülnék körbe a készüléket.
Input lag: 36,3 ms, közepes, de még a tolerálható szinten belül van. Csak játéknál fontos ez az érték, de ott nagyon.
HDR: Nem támogatja a nagy dinamikatartományú (HDR) videók megjelenítését,
Tükröződés: Elenyésző mértékű, nem okoz különösebb problémát
Beégésveszély: Nincs.

Hang

Hangrendszer: 2×10 wattos, rejtett hangszórókat használó integrált hangrendszer Hangminőség: Semmi kiemelkedő:, azaz basszusokból semmit sem hallani, dinamika nincs, sztereó hangtér átlagos nézési távolságból nem érzékelhető. A megszólalás steril, hiányzik belőle az élet.
Hanghibák: Nincsenek.Bejegyzés megtekintése
Ajánlott-e külső hangrendszer használata: Igen, meglehetősen.

Kezelés, okostévé

Okostévé rendszer: SAPHI.
Magyarul tud: Igen.
Sebesség: Akadozás, belassulás előfordul.
Stabilitás: Megfelelő, nem fagy, nem kapcsol ki magától.
Alkalmazások száma: Kevés, de a legfontosabb videós applikációk (YouTube,Netflix, Amazon, Filmbox) nem hiányoznak.
Médialejátszó alkalmazás: Van, előre telepített. Csak rá kell dugni az USB-n keresztül a pendrive-ot, merevlemezt, máris lehet nézni a filmeket, képeket, és hallgatni a zeneszámokat.
Távirányító: Szimpla darab. Mobillal kiválható.
Képernyőtükrözés: Támogatott.

Csatlakozók

Ár

43″ (PHILIPS 43PUS6503): 119 000 forint.
Ebben a méretben, egy ilyen felbontású készülék abszolút olcsónak, kedvező árúnak számít, de ez a tudásán is meglátszik.

PHILIPS 43PUS6503 – Kinek ajánljuk:

– Olcsó 4K tévét keres.
– Videós tartalmakat, filmeket nézne online.
– Megbízható, jó/ár érték arányú márkás modellre vágyik.
– Nem hivalkodó dizájnú, átlagos külsejű tévét szeretne.

PHILIPS 43PUS6503 – Kinek nem ajánljuk:

– Elég a Full HD felbontás
– Modern, trendi, felvágós televíziót akar.
– Fontos a kiemelkedő megszólalás..
– Az előremutató, korszerű dizájn kiemelt szempont.
– Fontos a tökéletes fekete, és a jó kontraszt.
– Lényeges a kiemelt színpontosság például a grafikus alkalmazások (Photoshop stb. ) miatt.

További információk a PHILIPS 43PUS6503 hivatalos weboldalán

 • Képminőség
  (3)
 • Hangminőség
  (3)
 • Kezelés
  (3)
 • Dizájn
  (3)
 • Extrák
  (2)
 • Ár/érték arány
  (3.5)
2.9

Összegzés

A Philips 43PUS6503 olcsó, de korántsem hibátlan televízió. Az alacsony árért cserébe a vásárlónak, felhasználónak komoly kompromisszumokat kell kötnie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?