Ismét gyártani kezdik az iPhone X telefonokat?

Az Apple az új modellek bemutatóján jelentette ki, hogy az iPhone X végleg lekerül a gyártósorról, ám a döntés elhamarkodott volt, mert a friss modellek nem teljesítenek annyira jól, mint várták. 

Elszámolták magukat?

Egyelőre sem az iPhone XS, sem az iPhone XS Max nem hozza az elvárt számokat, így az Apple kénytelen rehabilitálni a nyugdíjazott modelljét. A The Wall Street Journal értesülései szerint a döntés hátterében az a Samsunggal kötött megállapodás áll, amely bizonyos számú OLED kijelző vásárlására kötelezi a vállalatot. Mivel az új készülékek iránti kereslet visszafogott, ezért az Apple kénytelen átállni a népszerűbb (nem mellesleg olcsóbban előállítható) eszköz gyártására, hogy teljesíteni tudja a bevállalt kvótát.


Vannak olyan elemzők, akik úgy gondolják, hogy az állítások valótlanok, s negatív kampány folyik az Apple ellen, hogy befolyásolják a vállalat részvényeinek árfolyamát. Ennek némiképp ellentmond, hogy az iPhone X visszavonásával a felhasználók inkább az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékeket kezdték vásárolni. A híreket sem az Apple, sem pedig a Samsung nem erősítette meg, így arról sincs információ, mikor várható az iPhone X újabb felbukkanása.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?