Elkészült az első Yandex okostelefon

A Yandex az egyik legnagyobb orosz informatikai vállalat, amely főként internettel kapcsolatos termékekben és szolgáltatásokban utazik. A társaság a nyáron mutatta be első intelligens hangszóróját, amelyet ezúttal egy okostelefon követ.


Valahol el kell kezdeni…

A Yandex Phone belépőszintű készülék, ennek megfelelően visszafogott jellemzőkkel rendelkezik. A telefont 5,65 hüvelykes HD kijelzővel szerelték, míg az eszköz gyomrában Snapdragon 630 processzor kapott helyet. Az operatív memória 4 GB, míg a kártyával bővíthető tárhely 64 GB méretű. A hagyományos kialakítású eszköz előlapjára 5 megapixeles kamera került, míg a hátoldalra 16 + 5 megapixeles párost pakoltak.

A telefon védelméről a hátlapon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy a készülék saját alkalmazás áruházzal, valamint az Alice elnevezésű asszisztenssel debütál. A vállalat saját fejlesztésű virtuális megoldása átfogó szolgáltatásokat kínál, amelyek többek között hozzáférést biztosít a Yandex integrált üzleti címtárához. Az eszköz Android 8.1 operációs rendszert futtat, azonban saját alkalmazásokat (pl. GPS, időjárás, térképek) és persze keresőmotort kínál. A Yandex Phone forgalmazása a mai napon kezdődik, 270 dollárnak megfelelő rubelt kell érte kicsengetni, ha valaki megkívánja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?