Red Dead Redemption 2 Online – az igazi véres vadnyugat

Kipróbáltuk a tavalyi év egyik legjobb játékának neten is játszható, ingyenes verzióját a Red Dead Redemption 2 Online személyében. Vajon sikerült értékelhető programot letenni az asztalra, vagy, mint már annyiszor, az online változat ezúttal is csőd lett?


 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az általunk is letesztelt, vadnyugati környezetben játszódó Red Dead Redemption 2 a tavalyi év egyik legjobb játéka. Nem sokkal a hagyományos, egy játékmódos verzió után befutott az online változata is, amiben az alapok maradtak, csak itt már valódi, hús vér emberek is mozognak a „pályán”, azaz a baromi nagy szabadon bejárható open world területen. Ennek következtében az alapok ugyan megmaradtak, de megváltozott a játékmenet, a cél és a játékélmény is.

Grafika

Maradt az abszolút első osztályú, über elit kategóriás kinézet, akár 4K felbontással HDR  módban. Az animációk tökéletesek, a textúrák is, olyan, mintha egy „rendes” kovbojfilmet látnánk!

 

Hang

Remek! A zajok, környezeti hangok (durranás, robbanás, farkasordítás stb.) és a zene is.

Játékmenet

Nincsen a végén már enyhe unalomba fulladó, patetikus fő történet az idegesítő karakterekkel. Helyette a lényeg az, hogy minél több tapasztalati pontot szedjünk össze, magasabb szintre lépjünk, hogy a karakter tulajdonságai jobbak legyenek, és ütősebb cuccokat lehessen megvenni. Tehát nagyjából követi a már jól bevált MMORPG receptet.
Változatosság: Tapasztalati pont (XP) rengetegféleképpen szerezhető, küldetésekkel, feladatokkal, vadaszattal, gyűjtögetéssel, banditák leölésével, kisebb minibajnokságokon történő indulással (ahol egymás kell kaszálni a többi emberi játékossal).
Küldetések: Fejvadászat (élő emberi játékost is), csomagkihordás, vadászat, postakocsi kísérés, postakocsi elrablás, vadászat, rablás, lopás stb. Kifejezetten nagy a választék, ha valami nem tetszik, nem kell elvállalni, mehetünk máshoz feladatért.


Minibajnokságok: Deathmach, Battle Royale mód, lóverseny.
Többi játékos: A játékból megismert területen zajlik a buli, egyszerre 25 valódi emberi játékos lehet jelen, ami nem tűnik soknak, de így is rendszeresen össze lehet futni velük. Kooperáció nem nagyon van, sokkal gyakoribb az összecsapás, pláne, hogy a küldetéseket el is lehet „lopni” a többiektől (például ha valaki egy levelet szállít, akkor el lehet tőle szedni és így mi kapjuk a pénzt + tapasztalati pontot). Az egész játék alapvetően arra van kihegyezve, hogy a többi élő hús-vér játékos ellenfél legyen, nyoma sincs az Utolsó Mohikánból megismert romantikus baráti kapcsolatoknak. De ha valakinek ez nem jön be, akkor még mindig remetéskedhet, elvonulhat valami zugba, hogy ott vadászgasson, gyűjtögessen, az is jó hecc.
Szabadság: 100% azt csinálunk egy óriási, szabadon bejárható terepen, amit akarunk.

Kihívás

Nehézség: Nem könnyű A gépi ellenfelek is durvábbak sokkal, mint az alapjátékban, az igazi emberek pedig még ennél is keményebbek. Sokszor egy lövés elég, és már nyomhatjuk is az újjáélesztő gombot. De hát az igazi vadnyugat sem volt egy vidám vurstli.

Szavatosság

Játékidő: Végtelen. Ez a móka sosem ér véget, maximum, ha megunja az ember. Köszönhetően annak, hogy igazi élő emberi ellenfelek vannak, sokkal-sokkal tovább el lehet vele lenni, mint az alapjátékkal, amit ha egyszer megcsinálunk, már nincs nagyon kedvünk elővenni.
Addikciós faktor: Óriási, beszippant a Red Dead Redemption 2 Online, és nem enged köszönhetően a siker/kudarc ügyesen adagolt elegyének.

Ár

Red Dead Redemption 2 Online: Ingyenes (ha valaki megvásárolta az alapjátékot,akkor ezért már nem kell fizetnie).

Kinek ajánljuk – Red Dead Redemption 2 Online

– Szereti a vadnyugatot.
– Bírja az MMORPG típusú játékokat.
– Oda van a lövöldözős stuffokért.
– A kihívások szerelmese.

Kinek nem ajánljuk – Red Dead Redemption Online

– A hagyományos egyjátékos módok szerelmese.
– Fontos, hogy legyen egy komplett sztori, rendesen kidolgozott szereplőkkel.
– Nem szereti a lövöldözős játékokat.
– Nehezen viseli, ha folyton lelövik.
– A gyors, pár perc alatt lezavarható játékokat szereti.

 • Játékmenet
  (4.5)
 • Grafika
  (5)
 • Zene/hang
  (4.5)
 • Irányítás
  (4.5)
 • Kihívás
  (5)
 • Szavatosság
  (5)
 • Ár/érték arány
  (5)
4.8

Összegzés

A Red Dead Redemption 2 online verziója még az egyébként zseni alapjátékot is felülmúlja. Szuper! Irgalmatlan mennyiségű időt el lehet vele szórakozni. Kegyetlen, véres, munkás, és nagyon sokat kell küzdeni a sikerért, de hát az igazi vadnyugat is ilyen volt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?