A HTC évekkel ezelőtt bemutatta már a Vive névre hallgató Virtuális Valóság szemüvegét, ami valamiért Magyarországon nem volt hivatalosan elérhető. Ettől függetlenül mondjuk különféle forrásokból, szürke importon keresztül például, be lehetett szerezni a masinákat. De most végre megtört a jég, hiszen a cég hivatalos képviselete bejelentette, hogy elkezdik hivatalosan is forgalmazni a terméket, sőt egy füst alatt a Vive Pro névre hallgató, fejlesztett utódot is a boltokba parancsolják.

Olcsó mondjuk egyik sem lesz, hiszen a HTC Vive 210 000 forintba kerül, a jobb felbontású, jobb képminőséget produkáló HTC Vive Pro-ért pedig 480 000 kemény magyar forintot kell kiköhögni. A cég bemutatott egy bombasztikus fejlesztést is, ami lehetővé teszi végre a vezeték nélküli adatátvitelt. Ez tényleg egy mérföldkő lehet, hiszen a VR szemüvegek használata során tényleg borzasztóan zavaróak az ide-oda tekergő vezetékek, amelyek egy idő után gúzsba kötik a felhasználót.

Az Intel WiGig technológiára épülő megoldás ezt viszont kiküszöböli, viszont ennek ára is van, hiszen 110 000 forintba kerül. Tehát aki a lehető legjobb HTC VR szettet szeretné birtokolni, a lehető legjobban ki akarja használni a Virtuális Valóságban rejlő lehetőségeket, annak közel 600 000 forintot kell letenni az asztalra. Ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a HTC tett egy fontos lépést a VR élhetőbbé tételének irányába, reméljük itt nem áll meg a dolog!