A Samsung QLED kijelzős újdonságának érdekessége a kilencven fokban elforgatható képernyő. A készülék vertikális helyzetbe állítva a mobil eszközökre gyártott tartalmak direkt megjelenítésére is képes.

A THE SERO elnevezésű televízió ugyanabban a ligában játszik, mint a The Serif és The Frame modellek, azaz a klasszikus funkciók mellé, extra megoldások is társulnak. Hagyományos tájolással a készülék klasszikus tévéként, vagy pl. hálózati zenelejátszóként használható, míg függőleges üzemmódban okostelefonnal szinkronizálva mobil tartalmak fogyasztására alkalmas.

Bár egyelőre nem erősítették meg a készülék 4K UHD felbontással rendelkezik, 4.1 csatornás hangrendszert dolgoztat és Bixby vezérlést kínál. Han Jong-Hee, a Samsung Electronics Visual Display Business elnöke elmondta, hogy a modell tervezésekor figyelembe vették az aktuális trendeket és elsősorban azok számára kívántak kedvezni, akik szeretnék a mobil tartalmakat a nagyobb képernyőn is élvezni. A The Sero tengerentúli vagy európai premierjéről egyelőre nem esett szó, Koreában nagyjából 1630 dolláros áron lehet majd hozzájutni a készülékhez.