A Samsung A50 telefonja gyakorlatilag a középkategória mintapéldányának tekinthető, amely tehát teljesítményében elmarad a csúcsmodellektől, de cserébe azoknál lényegesen olcsóbb. Hamarosan egy teszttel is előállunk majd, amelyben kivesézzük a teló egyes tulajdonságait, de itt és most, azt mutatjuk meg, hogy milyen képeket lehet vele készíteni. A hátlapra egy 25 megapixeles, F1.7 rekeszértékű főkamera, egy 5 megapixeles (F2.2) mélységkamera, és egy 8 megapixeles (F2.2), nagy látószögű (123 fok) kamera került.

Samsung A50

Fotóztunk vele világosban, sötétben, a föld alatt, és a levegőben! Nézzük tehát, hogy mire képes e téren a Samsung A50, érdemes e számításba vennie annak, aki fotózásra keres egy emberi árú okostelefont! Az összes kép automata módban készült, de azt fontos azért megjegyezni, hogy lehet mókolni a manuális beállításokkal is, csak az meglehetősen pepecselős dolog, és az érintőképernyőn mindez sokkal hosszadalmasabb, körülményesebb, mint egy rendes fényképezőgépen.

Ilyen a hátlapi kamerarendszer

Jöjjenek tehát a fotók! 

Világosban, jó fényviszonyok mellett gyönyörű képek készíthetőek a termékkel. A színek szépek, gazdagok, természetesek, az apró részletek sem hiányoznak.

A Bokeh, azaz portré mód is egészen jól működik. Látszik, hogy a fő téma éles, és a háttér pedig homályos. Előfordult, hogy nem sikerült jól valamiért egy ilyen bokeh kép, de aztán a második-harmadik próbálkozásra rendben volt a dolog.

Ez a kép egy sötét monostorban készült, ahol alig volt fény, a végeredmény ennek ellenére nem rossz, és természetesen vakut sem használtunk.

Mennyi (zöld) árnyalat! Nagyon szépen adja vissza ezeket a telefon, úgyhogy kirándulásnál is beválhat.

Föld alatt, mesterséges fénynél is rendben van a képminőség.

Most azt mutatjuk meg, hogy mi a különbség a hagyományos főkamera, és a széles látószögű kamera között: Ez a fotó a 25 megapixeles főkamerával készült.

Ez pedig a széles látószögűvel:

Itt talán még jobban látszik majd a különbség, és hogy mi a haszna a széles látószögű lencsének. A következő két fotó is ugyanabból a pozícióból, ugyanarról a helyről készült. Az első a széles látószögű kamerával.

A második pedig a hagyományossal. Látszik, hogy itt már egyszerűen nem fér rá a képre az egész ház, de az is, hogy a színhőmérséklet nem pont ugyanolyan!

Kevés fénynél is elfogadható minőséget produkál.

Szépek a színek!

Városnézésnél is beválhat! Lehet tölteni a fotókat egyből a Face-re vagy az Instára, nem kell feltétlenül utólag Photoshoppolni a képeket.

A mesterséges fénynél is egészen jól boldogul, bár kisebb pontatlanságok azért felfedezhetőek, és előfordulhat elmosódottság is sötétben.

De az igazi erejét azért napfénynél mutatja meg.

Teljesen jó “repülős” fotókat készítettünk vele Automata módban is.

Ez is mozgás közben készült a magasból.

még több információ a Samsung A50 telefonról a termék hivatalos honlapján