A Google Game Builder címe kicsit olyan, mint amikor tükörrel nézünk tükörbe, és végeláthatatlan mennyiségű tükörkép jelenik meg. 

A gigacég kiadta a Game Builder című termékét, melyben amolyan MineCraft jellegű játékokat készíthetünk egész egyszerűen. Alaphelyzetben egy üres felületet kapunk, melybe a rém egyszerű drag&drop módszerrel dobálhatunk tereptárgyakat és szereplőket. Amennyiben ezzel megvagyunk, a különböző, előre meghatározott parancsokat rendelhetünk hozzájuk, hogy interakció esetén mi történjen. Fontos infó, hogy a Game Builder teljesen ingyenes, és valójában már november óta elérhető a Steam kínálatában, de a Google csak most publikálta.

Kép: Steam

Magát a játékot az Area 120 fejlesztette, míg a gigacég inkubátorként funkcionált, mint oly sok külső eredetű szoftver esetében, így nem csoda, hogy ezek közül sok olyan van, ami eltűnik, de akadnak olyanok is, melyek eljutnak a piacig, egyéb Google produktumokkal karöltve. A végére még annyit, hogy a Steam-en jelenleg közel 200 értékelést kapott a Game Builder, és ezek együttese a nagyon pozitív kategóriába sorolja azt.

Címkép: The Verge