Jön az összehajtható, Android támogatású Microsoft (!) tablet

A Microsoft az elmúlt években több összehajtható prototípust is összerakott, újabban pedig olyan táblagépen dolgozik, ami androidos alkalmazások futtatására is képes.

A Microsoft tavaly dobta fel az összehajtható Centaurus táblagép ötletét, aminek bemutatója idén ősszel lett volna. A legújabb információk szerint az eredeti koncepció megvalósulására kevés az esély, de a Forbes jelentése szerint, egy kisebb összezárható eszközre mégis lehet számítani. Jeff Lin, az IHS Markit Consumer Electronics igazgató-helyettese belső levelezésre hivatkozva elmondta, hogy az újdonság 2020 első félévében várható.


Az infók szerint a készülék 9 hüvelykes (nyitott állapotban) kijelzőfelülettel rendelkezik majd, tíz nanométeres Intel Lakefield processzort dolgoztat és a Windows 10 operációs rendszer új változatát futtatja. A Windows Core OS a dupla kijelzők támasztotta követelményekhez igazodik, hogy a készülék képes legyen osztott tartalmakat megjeleníteni. A készülék várhatóan LTE és 5G képes lesz és támogatja az Android alkalmazásokat, valamint az iCloud szolgáltatást. Bár az IHS Markit összecsukhatónak írta le az eszközt, arról nincs konkrét információ, hogy egyetlen összefüggő kijelzőről beszélhetünk, vagy két (teljesen szegélymentes) panelt fogunk kapni.

Képek: Microsoft, Reuters

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?