Csoportchat az Instán a Story-ból? Az új matricával sima ügy!

A tegnap ismét be-behaló Instagram Story funkciója új matricával bővül, amely a chat névre hallgat. A már ismert pollok, kérdések, kérdőívek és egy sor egyéb lehetőség mellett megjelenő matricát használva a követők kérhetik, hogy a posztoló engedélyezze számukra a csatlakozást a csoporthoz.

Az új funkció valószínűleg inkább azoknak lesz hasznos, akik nem márkaoldalt visznek a felületen, hanem az Instagram hőskorában megszokott módon magáncélra használják a képmegosztót, és a követőik főleg a barátaik közül kerülnek ki. Számukra a chat matrica lehetővé teszi, hogy konkrét témák megvitatására hozzanak létre egy aktuális csoportos beszélgetést, amit aztán eredeti posztolóként bármikor le is zárhatnak.


Hopp, egy új sticker!

A márkaoldalak, valamint a hírességek és influencerek számára már kérdésesebb a matrica hasznossága. Esetükben megszokott, és jól működő interakciós lehetőség a rajongókkal, hogy live adásokban mesélnek, ami közben kérdéseket is lehet feltenni nekik, egy hatalmasra duzzadt csoportos chat azonban első pillantásra elég nehezen kezelhető felületnek tűnik.

Az új funkció fogadtatása mindemellett vegyesnek mondható, hiszen az alapvetően jónak tűnő ötletet bejelentő twitter posztjuk alatt szinte csak olyan kommentek olvashatók, amelyekben a felhasználók arra buzdítják (ki finomabban, ki durvábban) a fejlesztőket, hogy inkább a meglévő hibákat javítsák ki a folyamatosan érkező újdonságok fejlesztése helyett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?