Gyönyörű fotót mutat a NASA a Nap előtt elhaladó űrállomásról

A NASA egyik legnagyobb projektje az ISS, bár rajta kívül a programban még elég sokan vannak. De ez most nem is lényeg, sokkal inkább az, hogyan néz ki mindez a gyakorlatban. 

A Nemzetközi Űrállomás üzemeltetésében 16 ország vesz részt, és az ISS-nek már eddig is rengeteg gyönyörű fotót köszönhettünk. Most azonban nem az onnan készült képet tett közzé a NASA, hanem egy olyat, amin maga az űrállomás szerepel. Méghozzá éltető csillagunkkal, a Nappal a háttérben. Nem mintha annyira ritka dolog lenne, hiszen nagyjából 90 percenként történik meg, ellenben ahhoz ügyesnek kell lenni, hogy a fotós elkapja a megfelelő pillanatot.


Solar Transit in Hydrogen Alpha from Edmonds Beach in Washington! by Rainee Colacurcio (Tubbs) on 500px.com
Fotó: Rainee Colacurcio

Az űrállomás 405 kilométeres magasságban halad, ami alacsony Föld körül pályát jelent, és a keringés közben nagyjából 100 métert veszít a magasságából minden egyes nap. A népek barátsága jegyében a személyzet jellemzően orosz és amerikai űrhajósokból állt, de fedélzetén látogatói jelleggel több nemzet képviselője megfordult már.

Címkép: NASA

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?