Esetleg teljesen ártatlan lehetőség, hogy új embereket ismerjünk meg? Az Anotalk.hu oldalon két dolgot kell megadni a kezdéshez, a saját nemedet, és azt, hogy kivel beszélgetnél szívesen. A korod ezen a ponton még fel sem vetődik, csak a mobil verzióban lehet ezt is megadni.

Később viszont, amikor elindul a chat a random veled párba sorsolt ismeretlennel, általában elég hamar érkezik a kérdés: hány éves vagy? Csak néhány idézet a korod? kérdés után következőkből: Benne vagy egy kis perverzkedésbe? vagy egy direktebb, Szűz vagy még?

Az oldalon pedig lehet képet is küldeni, innen kezdve pedig mindenki döntse el maga, hogy örülne-e, ha (kiskorú) gyermeke itt próbálna új ismerősöket szerezni magának.

Egy gyors google-keresés eredményeként hamar fellelhető egy jútyúber csatornája, aki saját magát és követőit is remekül elszórakoztatja azzal, hogy másnak adja ki magát, és így chat-el anotalk-on, és nyilván az aggódó anyukák is jelentősen „megfiatalodva” állnak neki kipróbálni a felületet. Lehetséges tehát az is, hogy egyetlen ember sincs, aki a saját korát vállalva, komoly (vagy épp komolytalan, de nem rossz szándékú) ismerkedési céllal használja az oldalt, de egy ilyen zavaros felállás ettől még veszélyes helyzeteket teremthet.

Szülőként érdemes alaposan körüljárni, hogy milyen módszerekkel tehetünk azért, hogy a gyerekek az online térben is biztonságban lehessenek; jó tudni, hogy a három nagy mobilszolgáltató, a Telekom, a Telenor és Vodafone is foglalkozik a gyermekbiztonság témájával.