Egykor körülrajongott sztár volt, mára pária lett a pornótól fosztott, kiherélt Tumblr.

Ha van katasztrofális kudarctörténet az online dimenzióban, akkor a Tumblr-é biztosan az. Az egykoron a Twitterrel vetekedő, übermenő, agyonhájpolt közösségi oldalként is funkcionáló blogfelületet 2013-ban egymilliárd dodóért vette meg a szerencsétlen Yahoo, amelyik ezzel a húzással próbálta visszaügyeskedni magát a fiatalok szívének közelébe. Természetesen nem jött be a terv, a Tumbi sem tudta kitépni a Yahoo-t abból az irgalmatlan mocsárból, amelybe navigálta magát e szebb napokat látott cég az évek során.

2017-ben az egész kócerájt fel is vásárolta a Verizon nevű vállalat, amelyik a Google-t és a Facebookot akarta és akarja kifilézni mind a mai napig. Egy csomó átszervezést hajtottak végre az akvizíciót követően, és az rögtön látszott, hogy a Tumblr-rel ők sem tudnak nagyon mit kezdeni. Végül valami zseni azt találta ki, hogy ha majd eltakarítják róla a pornót, akkor ömleni fognak rá a hirdetők. Úgyhogy egy vagyonért üzembe állítottak egy mesterséges intelligenciának hazudott szoftvert, amelynek az volt a feladata, hogy bizonyos minták alapján automatikusan kiszűrje és likvidálja a szexes kontentet. Ennek az lett az eredménye, hogy már egy lufit sem lehetett kiposztolni, mert azt is cicinek értékelte, és dobta a kukába, de ugyanez lehetett a sorsa mondjuk egy faszánkós képnek is, amelybe hímivarszervet vizionált a program. Persze a felhasználók nem ezért hagyták ott tömegével az oldalt, hanem mert tényleg nem lehetett poreszt kitenni, sokan pedig pont az ilyen tartalmak miatt (is) jártak oda.

2019 nyarára a totálisan kiherélt, a korábbi víg napokat nyomokban sem idéző nyomorult Tumblr-nek pedig lefőtt a kávé. Most, 6 évvel azután, hogy 1 milliárd dollárt köhögtek ki érte, 3 millió dollárért adta el a Verizon a WordPress tulajának. Ez mesteri volt, gratulálunk minden érintettnek!