A FilmMaker Mode a filmkészítők iránymutatásai alapján, vezető iparági résztvevők közreműködésével készült.

Az friss megjelenítő funkció a rendezők, hollywoodi stúdiók és a gyártók visszajelzései szerint készült. A fejlesztést megelőző felmérés szerint egyre komolyabb igény mutatkozik, hogy a képernyőkön pontosan az jelenjen meg, amit a rendező láttatni szeretne. A jelenleg elérhető képfunkciók minden igyekezet ellenére kompromisszumokra kényszerítik a nézőket, ezen igyekszik változtatni a friss eljárás.

Az LG, a Panasonic és a VIZIO elsők között jelentette be a képmód támogatását ami azt jelenti, hogy a következő generációs 4K készülékek biztosan megkapják a szolgáltatást. A régebbi modellek támogatása egyelőre kétséges, de a hírek szerint a gyártók már dolgoznak az eljárást integráló frissítéseken.

A FilmMaker mód alapvetően felülbírálja a dedikált jelfeldolgozást, valamint módosítja az aktuális beállításokat, így a megjelenített tartalom mindig a megfelelő méretarányban, színpontossággal és sebességgel futhat. Az üzemmód alapértelmezetten a beágyazott metaadatok alapján automatikusan aktiválódik. Vannak persze olyanok is, akik nem szeretnék teljesen kiengedni a markukból az irányítást, ők egy gomb segítségével felügyelhetik a rendszert. A megoldás az ígéretek szerint egységes lesz, azaz márkától és modelltől függetlenül ugyanazt kapjuk. Kíváncsian várjuk, hogy a többi márka mikor veszi fel a kesztyűt és él a lehetőséggel, amivel a filmrajongók tömegeit tehetnék még boldogabbá.

Képek: LG, Panasonic, UHD