A Mercedes autója visszament a jövőbe

A Mercedes koncepciója arra igyekszik mindenkit emlékeztetni, hogy a gyártó úttörő volt a koncepciókban. 

Olykor tényleg lenyűgöző, hogy a gépjárművek formatervezői miket tudnak megálmodni akkor, ha modern autót készítenek retro kivitelben. Igaz ez a Fiat 500-ra, a Minire, és még a PT Cruiserre is, bár ő már egy kicsit fura lehet az európai szem számára. Most pedig itt a Vision Mercedes Simplex, melyet az idei Frankfurti Autószalonon lepleztek le, és az 1901-es Mercedes 35 HP iterációja. A gyártó ezzel emlékeztet mindenkit arra, hogy mekkora hatással volt az autóiparra a 35 HP, ami egyébként egyhengeres motorjával kimondottan erősnek számított.


Alváza is újdonság volt akkoriban, nem beszélve a talajhoz egész közel lévő súlypontjáról, és az orrba helyezett hűtőről. A versenyeken sem lehetett oka panaszra, ahol csak megjelent, letarolta a mezőnyt. A Vision erre a korszakra utal vissza, ám érthető módon modern megoldásokkal, így például a rózsaarany hűtőn 3D-s kijelző van, ami egyrészt kiírja, hogy milyen autót is látunk, másrészt egyéb információkat képes közölni.

https://youtu.be/8qhhIDR4H7A

Amennyiben benézünk a kétszemélyes járműbe, azt látjuk, hogy alig látunk valamit. Ezt úgy kell érteni, hogy szó szerint szinte semmi nincs odabent a kormányon, a pedálokon, és egy-két kallantyún kívül. Érdemes átnézni az összes fotót, hiszen tényleg olyan koncepcióról beszélünk, ami úgy modern, hogy közben mégis egyértelműen visszaadja a klasszikus formákat.

Címkép: Daimler AG 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?