Nem kamu, az Excel még zeneszerzésre is jó

Felejtsd el a zeneszerkesztőket, hiszen ott a jó öreg táblázatkezelő programod, az Excel!

Alapból teljes joggal úgy él bennünk az Excel, mint ami leginkább számokkal, diagramokkal, képletekkel foglalkozik, és nem véletlen, hogy többen hasmenést kapnak tőle, annyira utálják. Ugyanakkor az is vitathatatlan, hogy akik értik a trükkjeit, szerfelett hasznos szoftvernek tekintik, ami nagyban megkönnyíti az életüket. Ám azt vélhetően kevesen gondolnák, hogy simán elmegy zeneszerkesztő eszköznek is, már amennyiben kellően elvetemült ember kezébe kerül. Dylan Tallchief márpedig pontosan ilyen, és létrehozott a táblázatkezelőben egy teljesen működőképes dobgépet.


Az egésznek a trükkje annyi, hogy a szoftver MIDI jeleket generál, és azokat a számítógép virtuális szintetizátorához, vagy egy kívülről csatlakoztatott eszközhöz továbbítja. Tehát akinek van otthon egy Excel 2019 vagy Office 365, ne legyen rest, álljon neki dobolni üstöllést! Ide kattintva pedig akár segítséget is kaphat hozzá, rögvest az ötletgazdától. Ami pedig magát az Excelt illeti, sokan azt gondolnák, hogy ha már Microsoft termék, akkor mindvégig Windows alatt futott, de ez nem így történt. Az első verzió ugyanis Macintosh gépekre volt elérhető és 1985-ben került piacra. Így eshetett meg az, hogy a Windowsra megjelent első Excel verzió a 2.0 volt, és 1990-ben került be a Microsoft Office csomagba, a Word 1.1 és a PowerPoint 2.0 mellett.

Címkép: musikschule – Pixabay

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?