Fő a biztonság? Itt a titkosított naptár, akár mobilra is

Egyelőre csak asztali környezetben, béta formában és csak a fizetős felhasználóknak érhető el, de már él a titkosított naptár, a ProtonCalendar. Ezt a híres ProtonMail fejlesztői rakták össze, és nem titkoltan a Google Naptárnál és a Gmailnél akarnak biztonságosabb alternatívát kínálni. 

A végpontok közötti titkosításnak hála még a fejlesztők sem tudnak semmilyen adatunkról, még a ProtonMail sem fér hozzá semmihez. Az új naptárban persze minden normál funkció helyet kapott, vannak emlékeztetők, ismétlődő események is például.


Idővel lesz majd androidos és iOS-es verzió is a ProtonCalendarból, az alap verzió pedig mindenkinek ingyenes lesz. A fizetős csomag persze most is hoz prémium funkciókat, például naponta 150 helyett már 1500 e-mailt lehet majd küldeni. Az üzleti szektor szereplőinek telitalálat lehet majd a titkosított naptárszolgáltatás, és a Huawei számára is vonzó lehet a Google-tiltás miatt.

Fotó: Proton Technologies

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?