A Panasonic VR szemüvege olyan, mintha John Lennon ihlette volna

Vagy ha máshonnan közelítjük meg, akkor lehetne akár hegesztőszemüveg, vagy éppen valami steampunk kiegészítő a Panasonic terméke. 

Nagyjából már megszoktuk, hogy az összes VR headset közel egyformán néz ki, ám a Panasonic szemüvege borítani látszik a trendet egyedi megjelenésével. A CES 2020-on bemutatott terméke olyan, mint egy túlfejlesztett John Lennon napszemüveg, de talán pont ezért is néz ki egészen jól. Nem mellesleg pedig a bele ültetett technika sem utolsó, hiszen a mikro OLED panelek, melyeket a cég a Kopinnal együtt fejlesztett, meglehetősen szép képet tudnak. Sikerült velük az egyébként szinte minden VR sisakra jellemző problémát kiküszöbölni, miszerint a széleken kissé elmosott, vagy torz a kép. Ráadásul a Panasonic szemüvege az első olyan, ami már tudja a HDR-t, melyet a rendezvényen meg is lehetett tapasztalni.


Kép: Android Headlines

Szintén érdekesek a szárakra helyezett fülhallgatók is, melyek Technics termékek, így gazdag és dinamikus hangot nyújtanak. A The Verge stábja szerint azonban hiába az egyértelmű innováció, azért akadnak problémák, így például az, hogy kissé frontnehéz az eszköz, ezért hajlamos az orrnyergen lefelé csúszni. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a Panasonic talán sosem fogja tömeggyártásba adni a szemüveget, így inkább egyfajta koncepcióként funkcionál, ami megmutatja, milyen technológiákat lehet ebben a szegmensben villantani. Mindebből szépen látható, van még élet a VR-sisakokon túl is, és mindenképpen oda kell figyelni, hogy mit hoz a jövő ezen a területen.

Címkép: VRscout 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?