A Dell és az Alienware célkeresztbe vette a játékosokat, és biztosan jó néhányat el is talál közülük. 

A CES 2020-ra hangolva a Dell és az Alienware elmondták, hogy 20 évvel ezelőtt előbbi még a multimédiában mozgott, utóbbi meg éppen az első gamer laptopot igyekezett rámelegíteni a felhasználókra. Azóta eltelt némi idő, de az a része nem változott, hogy mindketten igyekeznek megfelelni a játékosok igényeinek. Ennek egyik materializálódott formája a Dell G5 SE, ami az első G-sorozatú laptop, és a 3. generációs AMD Ryzen™ 4000 H sorozatú processzorokat (akár 8 mag és 16 szál) párosítja az új AMD Radeon™ RX 5600M GPU-kkal. A két AMD chip az AMD SmartShift technológiának köszönhetően együtt dolgozik, így optimalizálja az elvégzendő feladatok teljesítményét.

Kép: Dell

Szükség esetén automatikusan és intelligens módon vált a Ryzen™ processzor és a Radeon™ GPU használata között, terheléstől függően. Játékos szemmel érdekes lehet a „Game Shift” makrógomb, amely egyetlen gombnyomással elindítja a játékoptimalizáló beállításokat a nagyobb teljesítmény, a rövidebb válaszidő és a képek élesítése érdekében. Továbbá az Alienware Command Center a játékon belüli és a perifériák világításaiért felel, 360 fokos hangélményt (Audio Recon réteggel) biztosít a Nahimic 3D hang integrálásával, és még egy központi játékkönyvtárat is kínál, amely egyszerűen testre szabható. A gyártó szerint a vékony G5 15 SE prémium minőségű, irizáló ezüstszínű házával és fémes díszítőelemeivel olyan, mint egy modern „vadászgép”. A 15,6 hüvelykes FHD kijelzőpanel akár 144 Hz-es frissítési gyakoriságot is tud, négyzónás, illetve opcionálisan WASD-s RGB-billentyűzettel és 68 wattórás akkumulátorral rendelhető.

Aki pedig az asztali gépekben hisz, mint játékos, annak ott az Alienware 25 Gaming monitor, (AW2521HF) ami korszakalkotó Legend ID kivitelben is beszerezhető, amelyet a gamer közösség és a Team Liquid e-sportolóinak visszajelzései alapján alkottak meg.

Kép: Alienware

A 240 Hz-es frissítési gyakoriság a duplája a piacon elérhető legtöbb játékmonitorénak, és ehhez jön a valós 1 ezredmásodperces (GtG) válaszidő, amely az IPS technológiával valóban szép látványt tud biztosítani. Az AMD FreeSync™ Premium technológia és az NVIDIA G-SYNC®-kompatibilitás miatt kevesebb laggal, és elmosódással találkozhatunk. A 24,5 colos monitor natív FHD felbontást biztosít, a Legend kialakítás pedig rejt némi praktikumot.

Kép: Alienware

Ez magasságállító jelölésekkel rendelkező, vékonyabb állítható állványt jelent, valamint fokozatosan vékonyodó lábakat, amelyek elférnek a billentyűzet alatt. Az Alienware 25 játékra optimalizált monitor a „Team Liquid hivatalos kijelzője”, és a League of Legends globális eseményeinek hivatalos versenymonitora.

Zárásként említsük meg az Alienware Second Screent, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok a telefonjukon tekintsék meg a számítógépük teljesítménystatisztikáit. A Dell Mobile Connect szoftvert működtető technológiát használó Alienware Second Screen az Alienware Command Centerrel szinkronizálva valós időben jeleníti meg a processzor, a GPU és a RAM diagnosztikai adatait a játékos csatlakoztatott telefonján.

Kép: Alienware

Ez a koncepció egyelőre teljes mértékben kísérleti jellegű, azonban már folyamatban van a szoftver jövőbeli verziójának továbbfejlesztése, és a Dell várja a közösség visszajelzéseit az őket érdeklő új funkciókkal kapcsolatban. A megoldás leginkább azon játékosok számára lesz érdekes, akik nem mindig tudnak hozzáférni egy második monitorhoz, de ettől még szeretnék nyomon követni a teljesítményüket anélkül, hogy kilépnének a játékból.

Címkép: Alpha Coders