Most azonnal akarjuk a Windows 95 alapú Microsoft telefont!

Nem most bukkant fel a neten, és talán kicsit le is maradtunk róla, de ha már elénk került, akkor mi bizony azonnal lecsapnánk a Windows 95 rendszerrel futó telefonra.

A nosztalgiafaktor igen jelentős tud lenni, ha olyasmiről van szó, ami az ember életében fontos szerepet töltött be. Ilyen a Windows 95 is, ami egykor a Windows 3.1-et váltotta le, és jelentős fejlődést jelentett ahhoz képest. Az 1995. augusztus 15-én kiadott, és augusztus 24-én boltokba került rendszer grafikus felhasználói felületet egészen más volt, mint elődjéé, nem is beszélve a plug-and-play lehetőségéről. Igaz, három évvel később már meg is érkezett a Windows 98, de sokan és sokáig még mindig ezt a rendszert használták. 4096 nevű csapat megmutatja, milyen lett volna egy Win95 alapú okostelefon.


Ahogy látható, olyan nagyszerű dolgokat álomdtak ebbe a felületbe, mint az Internet Mail, az Internet News, az Audio Player, és az Internet. Hasonlóképpen megjelenik a Microsoft Word, valamint az Internet Explorer. De ami talán az egyik legviccesebb, és a videóban is látható, az egymás után tucatjával megjelenő, ugyanazt tartalmazó hibaüzenet. Ezzel elég sokan találkozhattunk, akik még PC-n használtuk a Windows 95 operációs rendszert. Érdemes megemlíteni, hogy Steven Sinofsky, a Microsoft Windows divíziójának egykori fejese szerint 2011-ben ténylegesen készítettek egy olyan Windows telefont, amin a klasszikus desktop jelent meg használat közben. Ám mindentől függetlenül, kicsit nosztalgiázni nem volna rossz egy ilyen felület, főleg akkor, ha olykor tényleg dobálna random hibákat.

Címkép: Techeblog 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?