A Samsung Galaxy Z Flip több szempontból is érdekes és lenyűgöző összehajtható okostelefon lett, de a legtöbben nem érzik égető szükségét, hogy minden eddiginél többet költsenek egy ilyen kialakítású mobilra. 

A Samsung több dolgot is kitalált, amivel esetleg meg lehetne indokolni a váltást. Az egyik, hogy a 22:9-es kijelző hajlított állapotban két eltérő felületként viselkedik, jelenít meg tartalmakat és vezérlőelemeket. Ez a Flex mód, azonban a Google szerint nem csak a Galaxy Z Flip tud majd ilyet.

A Flex módon a Samsung és a Google közösen dolgoztak, 90 fokos szögben kapcsol be, és általában felülre kerül a tartalom, alulra a vezérlőszervek. Felül tehát lehet YouTube-videót nézni, alul kommenteket olvasni. Vagy felül videochatelni, alul a beállításokat nyomkodni.

Jogos érzés, ha valakiben felmerül, hogy mindezzel nem létező problémára kerestek drága megoldást, sérülékeny mobilformátumban. Az idő majd eldönti, hogy mekkora lesz iránta a kereslet – a gyártók viszont átveszik majd ezt az osztott kijelzőmódot a hasonló termékeikhez.

Fotó: Samsung