A mai modern okostelefonok tulajdonképpen kis hordozható számítógépek nagy kijelzővel, nem csoda, hogy rengetegen használják ezeket játékra is. 2019-ben a mobiljátékos iparág értéke a 68,5 milliárd dollárt, azaz 21 235 milliárd (!!) forintot, azaz ekkora értékben költöttek az emberek szoftverekre, szolgáltatásokra és kiegészítőkre.

Nem csoda, hogy sok nagy cég is rárepült erre a szektorra, köztük az okostelefonos iparág piacvezető uralkodója, a Samsung is. A vállalat ugyanis már egy ideje játékos funkciókat is pakol készülékeibe, sőt kínálatában megjelentek azok a speciális kiegészítők is, amelyeket kifejezetten a játékokhoz, és a játékosok igényeihez terveztek.

Samsung Glap Play

Ezek egyik tipikus képviselője a Samsung Glap Play nevű masina, amely egy kifejezetten okostelefonokhoz tervezett kontroller. És, hogy ennek mi az értelme? Egyrészt “rendes” fizikai valójukban is létező gombok és karok vannak rajta, ami sokkal jobb, mintha az érintőképernyőt kéne tapogatni. Ezen kívül ez egyben azt is jelenti, hogy a játéktérről eltűnnek a vezérléshez szükséges ikonok, és a kezünkkel sem takarjuk ki a kijelzőt, azaz sokkal többet látunk a képernyőből.

Ráadásul még a fogása is sokkal kényelmesebb, mintha a telefon sokszor csúszkáló készülékházát kéne markolásznunk.
A termék Bluetooth 4.2 technológia révén vezeték nélkül csatlakoztatható bármilyen Android 4.0 vagy annál frissebb oprendszerrel ellátott tablethez vagy telefonhoz. A párosítás pofonegyszerű, a termékek pillanatok alatt megtalálják egymást, és a kapcsolat végig stabil maradt.

Maga a készülékház egyszerűen széthúzható, és maguk a fogantyúk rögzítik stabilan a betett mobilt. Elrontani nem lehet semmit, a kezelés, üzembe helyezés gyerekjáték! A Glap Play súlya 236 gramm, szóval meglehetősen könnyű kiegészítőről van szó, amely így hosszú időn át használható komfortosan. Használat közben semmilyen madzagra nincs szüksége, ami azt jelenti, hogy akkumulátor szolgáltatja a szükséges energiát. A 350 mAh kapacitású egység pedig 10 órányi üzemidőt szavatol, és egy USB Type-C porton keresztül tölthető.

Hasznos?

A TechWorld magazinnál imádunk játszani mobillal is, és mintegy kettő perc után be is bizonyosodott, hogy a Samsung Glap Play valóban hozzáadott értéket jelent. Nagy segítség, hogy látjuk a teljes képernyőt, mint ahogy az is, hogy két plusz ujjal gazdálkodhatunk. Ha a hagyományos módon, kézben fogjuk a telefont, akkor csak a hüvelykujjainkkal tudunk ügyködni, a kontrollerrel viszont négy gombbal (kettő oldalt, kettő hátul) machinálhatunk egyszerre. Ez pedig bizonyos játékoknál, például a Fortnite-ban vagy a CoD: Mobile-ban, szó szerint a győzelmet jelentheti. Így ugyanis mód nyílik arra, hogy manuális módban is teljes értékű játékra nyílik lehetőség, hiszen egyszerre lehet lőni, célozni és mozogni. Tehát semmilyen funkcióról vagy opcióról nem kell lemondani a kevés használható ujj miatt.

Tetszett?

Nagyon! Elég sokféle mobilos kontrollerrel, játékos kiegészítővel próbálkoztunk a közelmúltban. Ezek között akadt jó néhány totál használhatatlan darab is, de a Samsung Glap Play nagyon beadta. Kényelmes, jól használható, van is értelme, szóval aki mobilon sokat játszik, az nem hibázhat vele!

Ár

Samsung Glap Play – 22 000 forint. Egyértelműen a drágább mobil kontrollerek közé tartozik, de a tudása alapján megér ennyi pénzt.

Kinek ajánljuk – Samsung Glap Play

– Szeret mobilon játszani.
– Olyan kontrollert akar, ami a konzolos perifériákat idézi.
– Komoly, sok gombos perifériára vágyik.
– Megbízható, strapabíró mobilkontrollerre van szüksége.
– Androidos telefonja van.

Kinek nem ajánljuk – Samsung Glap Play

– Belépő szintű, ultraolcsó kontrollerben gondolkodik.
– Apple terméken játszana.

Még több információ a Samsung Glap Play kontrollerről a hivatalos weboldalon