A koronavírus járvány miatt emberek százmilliói ragadtak otthon, a négy fal között, ezért a szociális tevékenységeik a virtuális térben terjednek ki. Ilyen a Skype nyújtotta platform is. 

A világ szinte minden táján folyik a járvány elleni küzdelem, így rengetegen vannak, akik törvényi kötelezettséggel vagy anélkül, de otthon maradnak. Az ember pedig olyan, hogy legtöbbünk már viszonylag rövid idő után érzi a bezártság okozta negatív hatásokat. Így megpróbáljuk a fizikai kontaktust valami mással pótolni, jelesül az internetalapú közösségi felületeket, mint amilyen a Facebook, a WhatsApp vagy éppen az Instagram. Természetesen fontos szerepet töltenek be a csevegős appok is, mint a Skype, vagy éppen az üzleti élet számára a Slack.

Kép: Office 365

A Microsoft közölte, hogy Skype életében is változást hozott a koronavírus, hiszen napi 40 millió felhasználó fordul meg rajta mostanság, ami az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest 70 százalékos növekedés. Ami azonban még beszédesebb szám, hogy a Skype-to-Skype hívások 220 százalékkal növekedtek, ami egyértelműen a bezártság számlájára írható. Ahogy az mifelénk is tapasztalható, rengetegen indítanak mindenféle streameket, és sokan vannak azok is, akik virtuális környezetbe helyezték a házibulikat. Ilyenkor többen csatlakoznak egyazon videohíváshoz, és úgy poharazgatnak. Hasonló a helyzet a digitális oktatással, melynél a diákok gyűlnek össze egy “helyen”, és nézik/hallgatják a tanerő által előadott oktatást.

Címkép: Gerd Altmann – Pixabay