Készülhet a 192 megapixeles kamerával szerelt mobil?

Egyre magasabb fokozatra kapcsol a megapixelháború. Bár a több megapixel nem garantál jobb képminőséget – a szakértők erre újra és újra felhívják a figyelmet -, a közönséget könnyebb nagy számokkal elkápráztatni. 

A Digital Chat Station forrásai szerint éppen ezért már készül az első olyan mobil, amibe 192 megapixeles szenzort építenek. Ez abszolút rekord lenne az okostelefonok piacán, még a Samsung Galaxy S20 Ultra 108 megapixeles megoldására is rálicitálna.


Mivel ilyen nagy felbontású szenzorokat eddig csak a Samsung tudott piacra dobni, valószínűleg a 192 megapixeles és a korábban emlegetett 150 megapixeles is a dél-koreai gyártótól származna. A tippek szerint minimum 9 képpontból kell majd egyet csinálni, de lehet, hogy inkább 16-tól. A pletykák szerint a szóban forgó mobilba Snapdragon 765G chip kerülhet, ami viszont furcsa döntés, hiszen a fotók feldolgozási ideje akár lassú is lehet a középkategóriás lapkával.

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?