Végre biztonságos lett a Google Pixel 4 arcfelismerője

A héten a Google Pixel okostelefonjaira is megérkeztek az áprilisi biztonsági javítások, persze időbe telhet, mire mindenkinek a készülékére eljut az új csomag (általában maximum két hétbe). 

A mostani frissítés főleg a Pixel 4 és a Pixel 4 XL készülékek tulajdonosai számára érdekes, ugyanis egy új funkciónak hála a Face Unlock funkció többé nem jelent biztonsági kockázatot ezeken a modelleken. A Google régóta ígérte ugyanis a javítást az arcfelismeréshez, amely sokáig csukott szemmel is működött.


Mostantól a nyitott szemekre is figyel a rendszer, tehát alvás közben senkivel nem trükközhetnek többé az ismerősök. Akit a módosítás zavar, az egyébként letilthatja. A frissítés ezen felül megold elvileg egy Bluetooth-os hanghibát, ami híváskor jelentkezett, és többé a billentyűzet sem akadozik bizonyos appokban. A Bluetooth LE-vel kapcsolatos memóriaszivárgást is sikerült megszüntetni.

Fotó: BBC

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?