A Forma-1 járműveit elég nehéz bármivel összekeverni, ám akad olyan, aki nagy levegőt vett, és tett rá valamit, ami még sosem volt eddig. 

A Forma-1 autók kinézete a kezdetektől fogva adott, hiszen ott a négy csupasz kerék, a szárnyak, a nyitott kabin, és az egyébként bámulatos sziluett. Andries van Overbeeke azonban gondolt egyet, és merész húzással tett valami pluszt az járműre, amit még kimondani is csak csendben lehet. Tető került ugyanis az autóra szélvédővel, így gyakorlatilag zárt lett a kaszni. Overbeeke a művelethez egy Mercedest választott, és a tervezésnél bevetette a Bugattinál szerzett tudását. A végeredményt mindenki láthatja a képeken, viszont az kevéssé érzékelhető, hogy az autó szélesebb a mostani modelleknél.

Ellenben a tengelytávot az esztétika miatt kicsit szűkebbre vette. Természetesen a koncepciója nem azt jelenti, hogy a közeljövőben így is fognak kinézni a Forma-1 járművei, bár az is igaz, hogy hamarosan elég jelentős változtatások történnek majd. 2022-től még inkább a pilóták testi épségének megóvására törekednek majd, ez pedig további formai változtatásokat igényel. Overbeeke egyébként azt mondta, többek között az volt a célja, hogy olyan autót hozzon létre, melynek formája lehetővé teszi a költségek csökkentését. Ami már csak azért is fontos, mert közeleg az ilyen jellegű korlátozás.

Galéria és címkép: Techeblog