A Sony egy alacsonyabb kategóriás telefonnal próbálja újjáépíteni magát a mobil piacon! Érkezik az Xperia 5 II.

A Sony katasztrofális első negyedévet zárt a mobil szektorban, hiszen drámai mértékben csökkentek a vállalat értékesítési mutatói. A cég hosszas késlekedés után végre piacra dobta csúcsmodelljét az Xperia 1 II-t (mondjuk ez a név is megér egy misét), ami egy kifejezetten ígéretes terméknek tűnik.

Bár sokat tud, és komoly extrákkal bír, és nagy és az eddigi prémium árszintnél is jóval drágább, ezért sokan várják, hogy érkezzen a kisebb és olcsóbb testvére, az Xperia 5 II. Elvileg idén nyáron ez is bemutatkozhat, és a Geekbench adatbázisában fel is bukkant egy rejtélyes Sony 7Y6DU1I modell, ami a szakértők szerint pont ez lesz.

A készülékben a Snapdragon 865 csúcslapka mellett 8 GB RAM található, a teszteket Android 10-zel futtatták. A dizájn állítólag pont olyan lesz, mint az Xperia 1 II-nél, ami jó hír a könnyebb fogás és a frissítően különc kinézet miatt. A 6,1 hüvelykes alá itt 3800 mAh-s akku kerülhet.

Ez utóbbi megint egy kicsit érthetetlen húzásnak tűnik.  Ma már a lényegesen kisebb teljesítményű, és ezáltal jobb fogyasztású mobilokba is ennél nagyobb kapacitású telepet építenek. Utálnánk, ha megint valami idióta banánhéjon csúszna el egy alapvetően király termék. Szóval reméljük, hogy ezzel nem lesz gond. Illetve persze azt is, hogy az ára már végre tényleg emberközeli lesz.

Fotó: Wired