Bombaként robbanhat a Xiaomi Mi TV Stick, a kínai gyártó tévés kiegészítője, amelyből két verzió is lesz. 

A Gizmochina szerint full HD-s és 4K-s modell egyaránt érkezik, 49 és 133 dolláros árakon. A támogatott felbontástól függően ezekbe 1 vagy 2 GB RAM kerül. Mi lesz a Mi TV Stick? Alapvetően a Mi Box S kompaktabb verziója. Lesz hozzá távirányító is Google Asszisztens-támogatással, külön gombokkal az Amazon Prime Video és Netflix szolgáltatásokhoz. Az Android TV 9.0 rendszeren a Play Áruház is elérhető lesz.

Azt még nem tudni, hogy az elődöt, a Mi Box S-t kivonja-e a forgalomból a bejelentéssel egyszerre a Xiaomi, amely várhatóan Európában is árulja majd a tévés kiegészítőjét, várhatóan július végétől.

Magyarországon is sikeres lehet a Xiaomi Mi TV Stick

Az mindenesetre biztosra vehető, hogy a Xiaomi Mi TV Stick sikeres lesz. Ezek a masinák ugyanis jelentősen képesek dobni egy-egy termék használati értékén. Segítségükkel elérhető egy rakat népszerű internetes alkalmazás és játék is. Ráadásul a Xiaomi már komoly nevet szerzett ebben a termékcsaládban az elmúlt időszakban.

Korábban már letettek az asztalra néhány igen jó ár/érték arányú modellt, amelyeket nagyon jól fogadott a szakma és a végfelhasználói tömeg is. Nálunk is sokan használják a márka stickjeit, illetve okostévé dobozait. Ráadásul a cég a közelmúltban létrehozta hivatalos magyarországi képviseletét, ami jelentősen megkönnyítheti ezen kütyü, illetve a többi Xiaomi termék elérését.

Fotó: Xiaomi, Gizmochina