Egyre biztosabb, hogy érkezik a minden eddiginél drágább Xiaomi Mi 10 Pro+.

Hetek óta erősödnek a pletykák egy újabb prémium Xiaomi okostelefon érkezéséről. Ez a Xiaomi Mi 10 Pro+ lesz, amelyet nem is olyan régen gyakorlatilag maga a cég erősített meg a közösségi médiában. Azóta is újra és újra előkerül a szivárgásokban ez a modell. A Digital Chat Station például úgy tudja, hogy a Mi 10 Pro+ már augusztusban bemutatkozik, 120 Hz-es OLED-kijelzővel.

Bár a Mi 10 Pro+ nevet ezúttal közvetlenül nem emlegették, a Mi Mix vonalról nem igazán beszélnek az utóbbi időben, így a szakértők szerint egyértelműen a Mi 10 Pro+ érkezik. Ez a 120 Hz-es OLED-kijelző mellett 60 wattos gyorstöltéssel újít még, ugyanakkor a Xiaomi valaha volt legdrágább okostelefonja is lesz egyben, ami 1200 vagy akár 1400 eurót is jelenthet Európában. Ez pedig annyira már nem is meglepő, hiszen a Mi 10 Pro egy ideje már az 1000 eurós mezőnyben játszik – ezt eddig nehezen fogadták el a rajongók.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Xiaomi is fellép a legfelső kategóriába, hiszen közel félmillió forintot már csak az elit ligás telefonokért lehet elkérni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kínai cég áttört egy lélektani falat, soha többé nem lehet már rájuk azt mondani, hogy csak “olcsó” mobilban erősek. Az érdekes lehet, hogy minderre mit lépnek a vetélytársak, ugyanis a Xiaomi öles léptekkel halad, és évről-évre nagyobb szeletet harap ki a mobilpiacból.

Fotó: InTallaght