Ezek lettek az idei év legjobb hazai Huawei fotói

A Huawei Next Image verseny keretein belül 5000 fotó közül válogatták ki a legjobbnak vélt magyar alkotásokat. 

Megannyi hálás téma fordul elő a világban, kezdve a felhők fölött készített képektől az egzotikus tájakat bemutató fotókig. Az idei év azonban sok szempontból formabontó volt, így például abban is, hogy sokan beszorultak a négy fal közé, ám még így is egészen fantasztikus képek születtek.


Egy spontán elkapott porté fotó, egy gyermekszületés megrázó pillatana, a néptánc iránti szeretet – ezek mind szereplenek a Huawei Next Image mobilfotós versenyének magyar győztesei között. A júniusban indult versenyen hat kategóriában nevezhettek az indulók: – Near Far (Közel s Távol); Good Night (Jó Éjszakát); Hello, Life (Hello Élet); Faces (Arcok); Storyteller (Történetmesélő – 3-9 fotóból álló sorozatok) és a videós tartalmak számára meghirdetett Live Moments (Élő Pillanatok). A beérkező magyar pályamunkák közül a Huawei képviselői mellett Révész Tamás, a budapesti World Press Photo kiállítás szervezője, valamint Kiscsatári Marianna, fotótörténész, a Magyar Nemzeti Múzeum
főmuzeológusa választhatta ki a legjobbakat.

Az eddigi hagyományoktól eltérően a Next Image mobilfotós versenyen két megmérettetésen is részt vesznek a művek. Először egy hazai, majd egy nemzetközi szakmai zsűri is értékeli a pályázatokat. A magyar eredmények már megszülettek, így gratulálunk a győzteseknek, akik a dicsőség és a kiállítás mellett egy-egy Huawei P40 Pro csúcskészülékkel is gazdagabbak lesznek” – mondta Trubek Zsuzsa, a Huawei Technologies Hungary Kft. PR menedzsere.

A győztes alkotásokat – hat híres magyar fotóművész alkotásával együtt – a budapesti World Press Photo (WPP) kísérő kiállításán a Magyar Nemzeti Múzeumban szeptember 24. és október 25. között a nagyközönség is megtekintheti. A magyar nyertesek emellett továbbra is versenyben vannak a Next Image 10 ezer dolláros (közel 3 millió forintos) nemzetközi fődíjáért.

És, akkor jöjjenek a díjazottak:

A Good Night (Jó éjszakát) alkotásai gyenge fényviszonyok közötti fotók, melyek elkészítéséhez a Huawei Éjszakai Módját használták: Kiss Adrienn Urban sundown nevezetű alkotását egy munkahelyi túlóra alatt készítette: az ablakon kinézve látta meg az irodaház ablakán visszatükröződő naplementében a különleges perspektívát.

Huawei Next Image
hdr

A Hello, Life (Hello, Élet) mindennapi élethelyzetekről készült, különleges fényképeket mutat be. Az Első találkozás című kategóriagyőztes kép Horváth Edit alkotása, akinek hatodik gyermeke április 9-én, a vírushelyzet kellős közepén született. A drámai fotón a boldog édesanya és a magzatmázas újszülött első találkozásának örömét és fájdalmát örökíti meg.

Huawei Next Image
dav

Faces (Arcok) képei közé a különleges portrék kerültek. Tompa Attila Hard life című győztes fotóját egy panelház tetején, a szőnyegporolónál készítette egykori párjáról, akinek különleges, kék szeme erős kontrasztot alkot az alulexponált arcbőrrel.

Huawei Next Imag

A Storyteller (Történetmesélő) kategóriában 3-9 fotóból álló sorozatokkal lehetett nevezni. A győztes, Lovas Réka óvodás kora óta néptáncol. A fotósorozat az ő beöltözését mutatja be, az „unworldly” című sorozat a szavakkal leírhatatlan érzést jelenti, ami akkor keríti hatalmába, ha táncol.

Egy kép a sok közülbst_vivi

A Near Far (Közel, s Távol) kategória képei készülhettek normál, vagy a Huawei telefonokban egyaránt megtalálható szuperszéles-látószögű, illetve makró lencsével. A kategória győztese, Varga László nyaralás közben egy nagy eső után sétált a kertben, ahol észrevette a tűlevelek végén cseppekben összegyűlő esőt. A Pine needles & drops címre keresztelt fotón a gömbölyű, lágy formák és a hegyes tüskék kettőssége alkot tökéletes harmóniát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?