Végre eljött hozzánk a Commodore 64C színű festék

Bár tudtunk élni nélküle, ettől függetlenül a Commodore 64C színű bézs festék valahol mégis hiánypótlónak nevezhető, hiszen visszalopja a nosztalgiát a hétköznapjainkba. 

Akinek még volt Commodore 64C a birtokában, bizonyára nagyon szép emlékeket őriz magában a téli esték szobáit kékbe borító kezdőképernyő színétől. Attól a varázslattól, amit a folyton elromló Quick Shoot joystickek, a magnó fejét hatvanas szöggel állítás, vagy éppen a kazettát töltögetés közben ceruzával visszatekerés jelentett. És természetesen ott volt az a jellegzetes szín, amit maga a gép háza és billentyűzete kapott, ami az idő múlásával csak még patinásabbá tette a masinát. Azok, akik méla nosztalgiával révednek vissza erre az időszakra, most végre megnyugodhatnak, mert itt a Commodore 64C színű festék, amivel bármit C64-bézsbe boríthatunk.


Kép: Technabob

A lengyel Retro Hax által forgalmazott spray az 1986-ban piacra került gép színét fújja bármire, és nem a ’82-es sötétebb modellét. Akit esetleg a hatvannégyes nem mozgat meg, annak érdemes tudni, hogy a gyártó kínál Atari XE/ST szürkét és Amiga 500 bézst. Igaz, jelenleg semmit nem tud az országhatárán kívülre juttatni, de vélhetően megtalálják majd a megoldást a problémára. Fontos információ lehet, hogy 27 dollárért kínálnak egy flakont, ami 9.000 forint körüli érték, tehát nem olcsó, de ha  belegondolunk, hogy például a számítógépünk házát lefújjuk ilyenre, mégsem tántoríthat el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?