Bár nem az utazgatások idejét éljük, nagyon úgy tűnik, hogy aki mégis Thaiföldre utazna az jobban jár, ha megtartja a véleményét magának, és nem ír negatív kritikát a TripAdvisoron. 

A The New York Times értesülései szerint Wesley Barnes júniusban a Sea View Koh Chang üdülőhelyen szállt meg, és vitába keveredett a vezetőséggel miután 15 dolláros díjat számoltak fel neki egy nem ott vásárolt gin miatt. Bár a vita után az üdülőhely végül lemondott a díjról, Barnes azt állítja, hogy egy másik alkalommal szemtanúja volt, ahogy a szálloda főnöke tiszteletlenül bánt az egyik dolgozóval. Ekkor döntött úgy a vendég, hogy véleményét leírja a TripAdvisoron.

Barnes nagyon nem fogta magát vissza: a CBS News szerint az egyik poszt állítólag azzal vádolta az üdülőhelyet, hogy „a modern rabszolgaságot” gyakorolja, egy már törölt posztban pedig úgy nyilatkozik, hogy „kerüljék el jó messzire ezt a helyet, mintha csak koronavírusos lenne”. Egy másik júliusi Barnes-értékelés azonban még mindig olvasható a szálloda TripAdvisor-oldalán, amelyben a vendég azzal vádolja a menedzsert, hogy „rendkívül durva és udvariatlan a vendégekkel szemben”.

tripadvisoron
Forrás: TodayHeadline

Az üdülőhely azt állítja, hogy megoldják a konfliktust megpróbálta felvenni a kapcsolatot Barnes-szel, ám állításuk szerint a vendég nem volt hajlandó válaszolni, és „ehelyett továbbra is kitartóan negatív és valótlan véleményeket fogalmazott meg a  vállalkozásunkról” – nyilatkozta szálloda szóvivője a Times-nak. Sea View Koh Chang üdülőhely végül rágalmazás gyanújával vádat emelt az amerikai férfi ellen, így Barnes szeptember 12-én egy thai börtöncellában találta magát. Elítélése esetén az amerikai akár két év börtönt is kaphat.

Az ügy akkor kapott nagy nyilvánosságot, amikor Richard Barrow utazási blogger posztolt róla a Twitteren. A hatás nem maradt el, a kommentelők nagy erőkkel a férfi védelmére keltek. Jó hír Barnes számára, hogy a Streisand-effektus nagy úr, és az üdülőhely nyitottnak tűnik egy kompromisszumos megoldás kidolgozására.

Forrás: Gizmodo

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!