A tenyerünkkel vásárolhatunk az Amazon boltjában!

Az Amazon mindent megtesz, hogy a vírus alatt is biztonságosabbá tegye a vásárlást: Amazon Go boltjaiban például egy laza kézlengetéssel, érintés nélkül is kedvünkre vásárolgathatunk. 

A koronavírus járvány alatt is biztonságos vásárlási rendszert mutatott be az Amazon: két seattle-i boltjában szerelték fel a különleges tenyérszkennert, ahol teljesen érintésmentesen fizethetünk.


Bár a legeslegelső használatkor elkerülhetetlen az érintkezés – össze kell kötni ugyanis a felhasználóknak a bankkártyájukat és a gép által leolvasott tenyérmintájukat -, a következő alkalommal már csak egy laza tenyérvillantással le is van tudva a vásárlás. Az Amazon Go üzleteiben már jó ideje nincsenek kasszák, a mesterséges intelligencia és a termékeket figyelő szenzorok segítségével ugyanis a üzlet pontosan nyomon tudja követni, hogy mit vettünk. Ezzel csupán az volt az egyetlen, picinyke kényelmetlenség, hogy amikor beléptek az áruházba, a vásárlóknak minden egyes alkalommal le kellett csippenteniük az Amazon alkalmazásában megtalálható egyedi azonosítójukat. Most már azonban ezt sem kell!

amazon go
Forrás: GeekWire

Egy egyszeri regisztrálásra azért itt is szükség van, de csupán egy percbe telik, és nagyon egyszerű: az első vásárláskor be kell dugni a bankkártyánkat az Amazon One-ba, majd a tenyerünket a szenzor fölé tartani, így a rendszer összeköti a kettőt. A további vásárlások alkalmával elég csak a szenzor fölé tartani a kezünk, és már mehetünk is.

Az Amazon egyelőre csak két seattle-i boltjában szerelte fel a tenyérleolvasókat, de minden valószínűség szerint szélesebb körben is alkalmazni fogják a technológiát, sőt nem kizárt, hogy másoknak is rendelkezésre bocsátják, így hamarosan akár a nagyobb áruházakban vagy stadionokban sem kizárt, hogy találkozhatunk vele.

Forrás: Business Insider

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?