Átalakul a Google Android TV-s billentyűzete

A Google elindította a frissített Gboard billentyűzetét az Android TV operációs rendszert futtató okostelevíziókra. 

A Google úgy döntött, hogy frissíti az Android TV-t futtató okostévékre megírt Gboard billentyűzetét. A frissítés szerveroldali, tehát nem a legújabb verziójú app hozza el változtatásokat. Ezúttal teljes dizájnváltáson ment át a billentyűzet, immáron nem terjed szét a képernyőn teljes szélességben. Sokkal inkább olyan, mint mobilon, és helytakarékos is.


Furcsa módon egyes appok még hajlamosak kinyújtani a billentyűzet hátterét, ha magát a billentyűzetet nem is – ezt feltehetően javítják majd. Van már hangbevitelt elindító gomb is a billentyűzeten, így ez a lehetőség már nem a fejlesztők figyelmességétől függ. Sajnos azonban sok app fejlesztője a mai napig saját billentyűzetet épít az alkalmazásaiba, köztük az Amazon, a Netflix, de furcsa mód még a YouTube is. Így sajnos nem mindig lesz kéznél ez az új, modern billentyűzet.

Fotó: 9to5Google

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?